Ο Μίκης Θεοδωράκης «κατοικεί» πλέον στον Γαλατά Χανίων, στην ιδιαίτερη πατρίδα του πατέρα του, δίπλα, επίσης, στη μητέρα και τον αδερφό του.

Στο Creta24 μίλησε, λίγο μετά το μνημόσυνο για τις 40 ημέρες από τον θάνατο του κορυφαίου εκ των σύγχρονων Ελλήνων, ο εγγονός του και τα όσα είπε προκαλούν συγκίνηση.

«Μου λείπει ο παππούς μου»

Ο Άγγελος Θεοδωράκης – Παπαγγελίδης από το πατρικό του αείμνηστου μουσικοσυνθέτη, όπου βρέθηκε με όλα τα μέλη της οικογένειας Θεοδωράκη, δήλωσε:

«Έχουμε έρθει στο πατρικό του παππού. Είμαστε συγκινημένοι όλο αυτό το διάστημα. Ο παππούς μου μού λείπει πάρα πολύ. Θέλω να ευχαριστήσω όλο τον κόσμο που μας στηρίζει με την αγάπη του και μας κρατάει όρθιους όλες αυτές τις μέρες που είμαστε στη στεναχώρια μας».

Ο ίδιος αναφέρθηκε και στον παππού, Μίκη Θεοδωράκη: «Πολύ απλά και ανθρώπινα θα σας πω ότι εμένα μου λείπει ο παππούς μου, ένας άνθρωπος που ήταν τόσο γλυκός και είχε τρομερή αγάπη για όλους τους ανθρώπους που ήταν κοντά του».

Ο εγγονός του Μίκη Θεοδωράκη, μουσικός και αυτός, δήλωσε υπερήφανος ήταν τόσα χρόνια δίπλα στον μεγάλο Έλληνα συνθέτη.

«Δεν μπορώ να σας μιλήσω για το έργο του γιατί εμείς είμαστε γεννημένοι μέσα στο έργο του. Δεν ασχολήθηκα ποτέ να μελετήσω το έργο του. Ο ίδιος μάς τα διηγούνταν σαν ιστορίες πάντοτε» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Άγγελος Θεοδωράκης – Παπαγγελίδης.

Προηγούμενο άρθροΚοροναϊός – Πού εντοπίζονται τα 2.197 κρούσματα – Δείτε αναλυτικά τον χάρτη της διασποράς
Επόμενο άρθροΘεοδωρικάκος – Δεν θα επιτρέψουμε να αναστηθεί μία φασιστική, ναζιστική οργάνωση