Τους λόγους για την εκτεταμένη κυκλοφοριακή συμφόρηση, που παρατηρείται τις τελευταίες μέρες σε δρόμους της Αθήνας, εξηγεί ο πρόεδρος των Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων Παναγιώτης Παπαντωνίου.

Όπως υπογράμμισε, μιλώντας στην ΕΡΤ, η κίνηση έχει επανέλθει στα προ κοροναϊού επίπεδα, με τον Σεπτέμβριο να παρουσιάζει αυξημένη κίνηση συγκριτικά με τον ίδιο μήνα του 2019. Πρόσθεσε δε, ότι αυξάνονται οι ώρες αιχμής, με τις χρονικές αυτές περιόδους να έχουν ουσιαστικά διευρυνθεί.

Ο κ. Παπαντωνίου επισήμανε ότι το οδικό δίκτυο της Αττικής είναι πεπερασμένο και μέχρι να περατωθούν σημαντικά έργα όπως λ.χ. η ανάπτυξη του δικτύου του μετρό, δεν πρέπει να αναμένουμε μεγάλες αλλαγές.

Το επόμενο διάστημα θα είναι δυσκολότερα τα πράγματα»

Ακόμη, τόνισε, σύμφωνα με την ertnews.gr, ότι τα έργα για το μετρό σε συγκεκριμένες περιοχές καθώς και η κακοκαιρία θα προκαλέσουν ακόμα μεγαλύτερη επιδείνωση της κυκλοφορίας στην πόλη. «Το επόμενο διάστημα θα είναι δυσκολότερα τα πράγματα» προειδοποίησε ο ίδιος, προσθέτοντας ότι όταν ο καιρός δεν είναι καλός ο πολίτης δεν χρησιμοποιεί τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και προτιμά να κυκλοφορήσει με το ΙΧ του. Λόγω πανδημίας, είπε, πολλοί επίσης δεν χρησιμοποιούν τα ΜΜΕ, για την ασφαλέστερη μετακίνησή τους.

Ερωτηθείς για την κατάσταση σε κόμβους και δρόμους που καταλήγουν λ.χ. στην Αττική Οδό και την μεγάλη κίνηση που επίσης εκεί παρατηρείται, σημείωσε ότι είναι τόσο μεγάλη η ζήτηση για κυκλοφορία, οπότε για κάποιες ώρες «μποτιλιάρει» ακόμα και ένας ταχείας κυκλοφορίας δρόμος, δίχως φανάρια.

«Ο Κηφισός είναι ο δρόμος με τη μεγαλύτερη συμφόρηση, βάσει των στοιχείων που έχουμε, συγκριτικά με το 2019», είπε ακομα.

Προηγούμενο άρθροΕύβοια – Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που διακινούσε λαθραία καπνικά προϊόντα – 11 συλλήψεις
Επόμενο άρθροΜε βαρύ ποινικό μητρώο ο 35χρονος που εμβόλισε αστυνομικούς στο κέντρο της Αθήνας