24.5 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
No menu items!

Κακοκαιρία – Η «Αθηνά» πλήττει το Ιόνιο – Πλημμυρισμένοι δρόμοι, κλειστά σχολεία, διακοπές ρεύματος

Η κακοκαιρία «Αθηνά» είναι εδώ αφού ήδη έχει ξεκινήσει η επέλασή της. Τα νησιά του Ιονίου είναι το σημείο από όπου έχει ξεκινήσει η κακοκαιρία που έφερε το φαινόμενο της «ψυχρής λίμνης».

Τα περισσότερα προβλήματα μέχρι τώρα καταγράφονται στην Κέρκυρα. Πολλά είναι τα σημεία στο νησί όπου έχει πέσει μεγάλος όγκος νερού ήδη από το βράδυ της Τετάρτης. Από τη σφοδρή βροχόπτωση που έφερε η «ΑΘηνά» υπάρχουν πλημμυρισμένοι δρόμοι και κλήσεις στην Πυροσβεστική για κατολισθήσεις (όπως στα Καρουμπάτικα) και για απάντληση υδάτων.

Πηγή: kerkyrasimera.gr

Πλημμύρες στη Σπηλιά

Η περιοχή της Σπηλιάς έχει πλημμυρίσει. Όπως μπορείτε να δείτε και στα παρακάτω βίντεο, οι δρόμοι μετατράπηκαν σε «ποτάμια», ενώ οι οδηγοί δυσκολεύονταν πραγματικά να περάσουν. Σύμφωνα με το corfutvnews.gr, η συγκεκριμένη περιοχή αντιμετωπίζει συχνά προβλήματα με πλημμυρικά φαινόμενα.

Πλημμύρα και στον Ποταμό

Σύμφωνα με ενημέρωση πολιτών στο corfutvnews.gr, προσοχή χρειάζεται στον εσωτερικό δρόμο του Ποταμού (στο δρόμο από Τρίκλινο φούρνο Κορακιανίτη που βγαίνει στις Αλυκές Ποταμού). Με βάση τις μαρτυρίες, είναι πλημμυρισμένος ο δρόμος σε αρκετά σημεία και το μέρος είναι επικίνδυνο για τους οδηγούς.

Προβλήματα και στο Λιστόν

Πού είναι δεμένα τα πλοία, προβλήματα στην προσγείωση αεροπλάνων

Δεμένα θα παραμείνουν στα λιμάνια της Κέρκυρας, της Ηγουμενίτσας και της Λευκίμμης τα πλοία ανοιχτού τύπου, ενώ κανονικά διεξάγονται έως αυτή την ώρα τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια με πλοία κλειστού τύπου. Σύμφωνα με το λιμεναρχείο Κέρκυρας οι άνεμοι που πνέουν αυτή τη στιγμή στο Ιόνιο είναι νοτιοανατολικοί και αγγίζουν τα 7-8 μποφόρ.

Δεμένα θα μείνουν τα πλοία και στα λιμάνια της Ζακύνθου και της Κεφαλονιάς, λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν από το πρωί στο Ιόνιο. Το απαγορευτικό για τα πλοία των ακτοπλοϊκών γραμμών Ζακύνθος – Kυλλήνη και Κεφαλονιά – Κυλλήνη ισχύει έως τις 18:00, οπότε αναμένεται νέα ενημέρωση.

Πηγή: zantetimes.gr

Στο μεταξύ, ιδιαίτερα προβλήματα παρουσιάστηκαν και στην προσγείωση των αεροπλάνων στο αεροδρόμιο «Ιωάννης Καποδίστριας» της Κέρκυρας λόγω της κακοκαιρίας, με αποτέλεσμα 4 πτήσεις είτε να επιστρέψουν στην Αθήνα είτε να προσγειωθούν σε άλλα αεροδρόμια.

Όπως ανέφερε στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων ΥΠΑ Κέρκυρας, Δημήτρης Ρούσσος, «ήδη οι δύο πτήσεις από Αθήνα αναγκάστηκαν να επιστρέψουν στην πρωτεύουσα, μία πτήση από Νάπολη άλλαξε κατεύθυνση προσγείωσης με αποτέλεσμα να προσγειωθεί και αυτή στην Αθήνα, ενώ η πτήση από Βαρσοβία αναμένεται να προσγειωθεί στην Πρέβεζα. Η κακοκαιρία που πλήττει το νησί προκάλεσε χαμηλή ορατότητα στο αεροδρόμιο, με συνέπεια να μη γίνεται εφικτή η προσγείωση των αεροπλάνων».

Κλειστά τα σχολεία σε Κέρκυρα και Παξούς

Τα σχολεία όλων των βαθμίδων σήμερα Πέμπτη, με απόφαση του αντιπεριφερειάρχη Κέρκυρας παραμένουν κλειστά σε Κέρκυρα και Παξούς, ενώ εκτιμάται πως η ένταση της κακοκαιρίας θα αρχίσει κάπως να φθίνει από τις μεσημεριανές ώρες και έπειτα.

Μεγάλος όγκος νερού αναμένεται στη Ζάκυνθο

Σύμφωνα με το σύστημα πρόγνωσης ΠΟΣΕΙΔΩΝ τις επόμενες ώρες αναμένεται να επηρεαστεί και η Ζάκυνθος. Μάλιστα, η πρόβλεψη των μετεωρολόγων περιλαμβάνει ότι θα πέσει μεγάλος όγκος νερού.

Μήνυμα από το 112

Προειδοποίηση για ακραία καιρικά φαινόμενα σε Βόρειο Ιόνιο, Ήπειρο και Δυτική Στερεά έχει στείλει το 112.

Δείτε Live την εξέλιξη της κακοκαιρίας

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

dimarxe.gr