Συνεχίζεται η μεταφορά των οικίσκων στο Ηράκλειο για να εγκατασταθούν οι σεισμόπληκτοι. Άλλοι 13 οικίσκοι θα προστεθούν στους ήδη 34 που βρίσκονται από χθες σε Αρκαλοχώρι και Βόνη στο Ηράκλειο. Οι οικίσκοι κατέφθασαν το μεσημέρι της Πέμπτης στο λιμάνι της Σούδας στα Χανιά.

Οι οικίσκοι θα μεταφερθούν όλοι οδικώς στο Αρκαλοχώρι συνοδεία αστυνομίας καθώς τα φορτηγά που θα τους μεταφέρουν είναι ιδιαιτέρως ογκώδη και απαιτείται προσοχή κατά τη μετακίνηση.

Θα χρησιμοποιηθούν ως σχολεία – Γιατί έφτασαν στα Χανιά

Οι 13 οικίσκοι είναι μεγάλοι και διαφορετικοί από αυτούς που έφτασαν χθες στο Ηράκλειο, καθώς οι σημερινοί δεν προορίζονται για στέγαση οικογενειών αλλά θα χρησιμοποιηθούν ως σχολεία.

Στο ερώτημα γιατί οι οικίσκοι έφτασαν Χανιά για να μεταφερθούν οδικώς στο Ηράκλειο και δεν μεταφέρθηκαν κατευθείαν στο λιμάνι του Ηρακλείου για να μεταφερθούν στην ενδοχώρα, ελαχιστοποιώντας και την απόσταση, η απάντηση είναι ότι επειδή πρόκειται για μεγάλους και υπερυψωμένους οικίσκους δεν χωρούσαν σε άλλα πλοία παρά μόνο σε ρορό. Ρορό δένει μόνο στο λιμάνι της Σούδας και γι’ αυτό το λόγο επελέγη η μεταφορά τους στην Κρήτη να γίνει πρώτα μέσω Χανίων.

https://youtu.be/mGLW1qnC9iw

Δείτε φωτογραφίες

Προηγούμενο άρθροΣαντορίνη – Έπεσε η οροφή κτιρίου και τους πλάκωσε – Ένας νεκρός και ένας τραυματίας
Επόμενο άρθροΓεννηματά για ελληνογαλλική συμφωνία – Την ψηφίζουμε γιατί θέτει τις βάσεις για την άμυνα και την ασφάλεια