Για τα μέτρα που πάρθηκαν από την κυβέρνηση και για την πορεία της πανδημίας στη χώρα, μίλησε ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Θεόδωρος Βασικαλόπουλος. «Έχουμε αποδεχθεί ως κοινωνία ότι μπορούμε να χάνουμε 30 – 40 Έλληνες την ημέρα και ότι αυτή είναι μια κανονικότητα. Αυτή είναι η πραγματικότητα», δήλωσε στην ΕΡΤ ο καθηγητής και διερωτήθηκε γιατί δεν αντιδρούμε ως κοινωνία στο θέμα του κοροναϊού.

Για το υψηλό ποσοστό θνητότητας

Σχολιάζοντας το υψηλό ποσοστό θνητότητας στην Ελλάδα, με αφορμή και πρόσφατη δήλωση του Ευάγγελου Βενιζέλου, ο καθηγητής Πνευμονολογίας επισήμανε: «Οι χώρες που έχουν χαμηλό ποσοστό εμβολιασμού έχουν αυξημένη θνητότητα. Η θνητότητα παρατηρείται ανάμεσα στους ανεμβολίαστους. Δυστυχώς στην Ελλάδα, στην ηλικία άνω των 60 όπου έχουμε και το 90% της θνητότητας από τον κοροναϊό, δεν έχουμε πετύχει τα ποσοστά εμβολιαστικής κάλυψης που θα έπρεπε να είναι στο 95 – 100 %.

Είμαστε στο 75%, συνεπώς υπάρχει ένα 25% ανεμβολίαστων με υψηλό ποσοστό αν νοσήσουν να πεθάνουν. Τα ποσοστά θνητότητας που είχαμε δεν είναι μεγαλύτερα από άλλες χώρες».

Προηγούμενο άρθροΕπίθεση με βιτριόλι – Στις 14 Οκτωβρίου η απολογία της Έφης – Διακόπηκε η δίκη
Επόμενο άρθροΤι τροφοδοτεί τον φασισμό σήμερα και τι μπορεί να αντισταθεί σε αυτόν