15.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
No menu items!

Δήμος Παπάγου Χολαργού: Άτομα με αναπηρία καλλιεργούν τον δικό τους κήπο

Το πρόγραμμα υλοποιείται υπό την εποπτεία της δημοτικής συμβούλου, Μαρίας Δημητριάδου – Καρασιμοπούλου και απευθύνεται σε ενήλικα άτομα με αναπηρία που κατοικούν στον Δήμο Παπάγου Χολαργού.

Η δημιουργία του Αστικού Κήπου έχει στόχο την κοινωνική & επαγγελματική ένταξη των ατόμων με αναπηρία, καθώς και την προώθηση του εθελοντισμού και της περιβαλλοντικής συνείδησης.

Η συγκεκριμένη δράση υλοποιείται σε  συνεργασία με το  Σωματείο «Equalact Social,  Δράση για την Κοινωνική Ισότητα-ΑΜΕΑ».

Στο χώρο  θα λειτουργεί Bazaar φυτών, τα έσοδα του οποίου θα διατεθούν για τις ανάγκες του προγράμματος και των ωφελούμενων καλλιεργητών.

Είναι αυτονόητη υποχρέωση των οργανισμών  τοπικής αυτοδιοίκησης να προβλέπουν και να διαγιγνώσκουν κάθε δυσκολία που αντιμετωπίζουν τα άτομα με αναπηρίες, πέρα των προφανών και να υπερβάλλουν «εαυτούς» ώστε να διευκολυνθεί η καθημερινότητα τους. Είτε αφορά την πρόσβαση τους σε διάφορα σημεία μιας πόλης για λόγους βιοποριστικούς, κοινωνικούς είτε και ψυχαγωγικούς.

Η ενέργεια του Δήμου Παπάγου-Χολαργού φυσικά και έχει μεγάλη σημασία για τους ανθρώπους ΑΜΕΑ. Η κοινωνικοποίηση αλλά και η χαρά της δημιουργίας είναι απαραίτητη άλλωστε για την υγεία κάθε ανθρώπου. Η μέριμνα για τα άτομα ΑΜΕΑ σε κάθε δήμο δείχνει και τον πολιτισμό και την φιλοσοφίας της εκάστοτε δημοτικής Αρχής.

Απομένουν ακόμη βήματα ώστε τα άτομα ΑΜΕΑ να αισθανθούν πως «αγκαλιάζονται» σε όλες τις κοινωνικές εκφάνσεις της ζωής από την πολιτεία και την αυτοδιοίκηση. Για παράδειγμα, δεν νοείται σήμερα, σε πολλούς δρόμους διαφόρων πόλεων να παρατηρούνται τόσα απροσπέλαστα σημεία για τους ΑΜΕΑ. Όσο ακόμη παρατηρούνται αυτά δεν θα είμαστε ποτέ στο επίπεδο που απαιτείται.

Επίσης, αυτό που έκανε ο δήμος Παπάγου Χολαργού, ας είναι απλά η αρχή μιας πανελλαδικής προσπάθειας ένταξης των ανθρώπων με αναπηρίες στην παραγωγική διαδικασία. Όσοι δεν το πράξουν, απλά δεν θα ενδιαφέρονται.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

dimarxe.gr