Επιτήδειοι στην Κρήτη ζητούν χρήματα από πολίτες υποτίθεται για να βοηθήσουν τους πληγέντες από τον σεισμό των 5,8 Ρίχτερ και τους απανωτούς μετασεισμούς που έχουν ακολουθήσει.

Το φαινόμενο έκανε ήδη την εμφάνιση του στις περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου που επλήγησαν από τον σεισμό και ανάγκασε τον Δήμο Μινώα Πεδιάδος να προειδοποιήσει για την δράση αυτών των απατεώνων.

Η ανακοίνωση από τον Δήμο Μινώα Πεδιάδας

«Επιτήδειοι-κακόβουλοι, με το πρόσχημα οικονομικής ενίσχυσης του Δήμου και των σεισμόπληκτων της περιοχής μας, προσπαθούν να πείσουν πολίτες για την καταβολή χρηματικών ποσών μέσω ερανικών δωρεών οι οποίες σε κάθε περίπτωση – διευκρινίζουμε ότι – δεν αποτελούν πρωτοβουλία του Δήμου και έχουν ως σκοπό την εξαπάτηση/παραπλάνηση των πολιτών οι οποίοι επιθυμούν να δείξουν την έμπρακτη αλληλεγγύη τους στην πληγείσα περιοχή μας. Καλούμε όλους τους συμπολίτες μας να μην ανταποκρίνονται στις εν λόγω πρακτικές, που μόνο στόχο έχουν την εξαπάτησή τους», σημειώνει ο Δήμος.

Στην ανακοίνωση γίνεται σαφές ότι «όποιοι συμπολίτες μας επιθυμούν να προβούν στην κατάθεση χρημάτων υπέρ των σεισμόπληκτων του Δήμου μας μπορούν να το κάνουν μέσω του Ειδικού Λογαριασμού του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού (Τράπεζα: EUROBANK Αρ. Λογ/σμού: 0026.0240.30.0201205013, IBAN: GR2602602400000300201205013) με την αιτιολογία /ένδειξη «Σεισμόπληκτοι Κρήτης»».

Προηγούμενο άρθροΣυναγερμός στην Πυροσβεστική – Μεγάλη φωτιά στη Ναυπακτία
Επόμενο άρθροΚοροναϊός – Πλήρης ελευθερία για τους εμβολιασμένους στην εστίαση