16.5 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Facebook – H κατάρρευση δείχνει την ανάγκη για περισσότερους παίκτες, λέει η Κομισιόν

H εξάωρη διακοπή της Τρίτης στις υπηρεσίες της Facebook αναδεικνύει τους κινδύνους της εξάρτησης από λίγες εταιρείες και την ανάγκη αύξησης του ανταγωνισμού, δήλωσε την Τετάρτη η αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργκρέτε Βεστάγκερ, αρμόδια για θέματα ανταγωνισμού.

Οι 3,5 δισεκατομμύρια χρήστες υπηρεσιών της Facebook αδυνατούσαν να συνδεθούν το απόγευμα της Τρίτης σε ένα διαδικτυακό μπλακάουτ που σύμφωνα με το Downdetector ήταν η μεγαλύτερη που έχει καταγραφεί ως σήμερα.

Η διακοπή προκλήθηκε από εσφαλμένη ρύθμιση του δικτύου της Facebook Ιnc. και ανάγκασε πολλούς χρήστες να στραφούν σε ανταγωνιστικές υπηρεσίες όπως το Twitter.

«Χρειαζόμαστε εναλλακτικές επιλογές στην αγορά τεχνολογίας και δεν πρέπει να βασιζόμαστε σε λίγους μεγάλους παίκτες, όποιοι κι αν είναι αυτοί. Αυτός είναι ο στόχος του νομοσχεδίου για τις Ψηφιακές Υπηρεσίες» δήλωσε η Βεστάγκερ στο Twitter.

Το νομοσχέδιο που παρουσίασε πέρυσι βάζει στο στόχαστρο εταιρείες όπως η Amazon, η Apple και η Facebook, υποχρεώνοντάς τες να αλλάξουν το επιχειρηματικό μοντέλο για να δώσουν περιθώριο στον ανταγωνισμό.

Η πρόταση εξετάζεται τώρα από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και τις χώρες-μέλη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

dimarxe.gr