15.5 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Coinbase – Θύματα κλοπής 6.000 πελάτες της μεγάλης εταιρείας κρυπτονομισμάτων

Χάκερ κατάφεραν να υφαρπάξουν κρυπτονομίσματα από τους λογαριασμούς τουλάχιστον 6.000 πελατών της Coinbase, του μεγαλύτερου ανταλλακτηρίου κρυπτονομισμάτων στις ΗΠΑ.

Η ηλεκρονική εισβολή πραγματοποιήθηκε φέτος το διάστημα Μαρτίου- Μαίου, σύμφωνα με τα ειδοποιητήρια που εστάλησαν στα θύματα. Το περιστατικό αποκαλύπτεται τώρα από αντίγραφο ειδοποιητηρίου που αναρτήθηκε στο δικτυακό τόπο του γενικού εισαγγελέα της Καλιφόρνια, αναφέρει το Reuters.

Οι άγνωστοι δράστες αξιοποίησαν κενό ασφάλειας στη διαδικασία που επιτρέπει την ανάκτηση ξεχασμένων κωδικών πρόσβασης μέσω της αποστολής SMS στο κινητό του χρήστη. Κατάφεραν έτσι να μεταφέρουν χρηματικά ποσά σε ψηφιακά πορτοφόλια εκτός Coinbase.

«Διορθώσαμε άμεσα το κενό ασφάλειας και επικοινωνήσαμε με τους πελάτες προκειμένου να ανακτήσουμε τον έλεγχο των λογαριασμών τους και να τους αποζημιώσουμε για τα ποσά που έχασαν» δήλωσε εκπρόσωπος της εισηγμένης εταιρείας.

Οι χάκερ πρέπει να γνώριζαν τις διευθύνσεις email, τους κωδικούς πρόσβασης και τους τηλεφωνικούς αριθμούς των θυμάτων, ανέφερε η Coinbase, σύμφωνα με την οποία τα δεδομένα αυτά δεν υποκλάπηκαν από το δικό της δίκτυο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

dimarxe.gr