Οι προκλήσεις αλλά και οι προοπτικές της ελληνικής οικονομίας κυριαρχούν στην ατζέντα του υπουργικού συμβουλίου το οποίο συνεδριάζει στις 11:00 υπό τον Πρωθυπουργό, μέσω τηλεδιάσκεψης.

Όπως προκύπτει από την επίσημη θεματολογία της τακτικής συνεδρίασης, ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης, αναμένεται να κάνουν εισήγηση σχετικά με την κατάσταση και τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας και το Προσχέδιο Προϋπολογισμού Γενικής Κυβέρνησης 2022

Όπως προβλέπει η σχετική διαδικασία, το προσχέδιο του προϋπολογισμού θα παρουσιαστεί στη σημερινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου και αμέσως μετά αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή.

Στο προσχέδιο του νέου προϋπολογισμού θα περιλαμβάνεται η πρόβλεψη για ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας φέτος με ρυθμό 6,1%, ποσοστό που υπερβαίνει τις αρχικές εκτιμήσεις για την πορεία της ελληνική οικονομίας. Το τελικό κείμενο του προϋπολογισμού του 2022 πρόκειται να κατατεθεί στη Βουλή στα τέλη Νοεμβρίου.

Παράλληλα, οι κ. Σταϊκούρας και Σκυλακάκης θα παρουσιάσουν, το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών για τα κίνητρα ανάπτυξης των επιχειρήσεων.

Επίσης, αναμένεται η παρουσίαση από τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, ‘Αδωνι Γεωργιάδη, για την ενσωμάτωση της Οδηγίας 2161/2019 για τον εκσυγχρονισμό των κανόνων προστασίας των καταναλωτών.

Στην ατζέντα περιλαμβάνεται επίσης, η εισήγηση από τους υπουργούς Επικρατείας, Γιώργο Γεραπετρίτη και ‘Ακη Σκέρτσο σχετικά με το ενοποιημένο Προσχέδιο Δράσης της κυβέρνησης για το 2022, καθώς και τα επί μέρους σχέδια δράσης των υπουργείων.

Τέλος, ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης θα κάνει εισήγηση σχετικά με τον προγραμματισμό Ανθρώπινου Δυναμικού για το 2022, ενώ ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης θα παρουσιάσει το νομοσχέδιο του συγκεκριμένου υπουργείου με τίτλο: «Αθλητικός εθελοντισμός, ‘Αθληση για Όλους, Πνευματικός αθλητισμός, Ηλεκτρονικός αθλητισμός, εργασιακός αθλητισμός».

Προηγούμενο άρθροΕΠΑΛ Σταυρούπολης – Καταγγελία από μητέρα μαθήτριας – «Ξυλοκόπησαν άγρια την κόρη μου μέσα στο σχολείο»
Επόμενο άρθροΒιτριόλι – «Είναι απάνθρωπο αυτό που περνάς» – Συγκινεί το μήνυμα 14χρονου στην Ιωάννα