Ένας από του ιεράρχες που έχουν πάρει ξεκάθαρα θέση για τη πανδημία και τους εμβολιασμούς, χωρίς να μασάει τα λόγια του είναι ο Μητροπολίτης Λάρισας και Τυρνάβου Ιερώνυμος. Από τη πρώτη στιγμή ο ίδιος, έχει προτρέψει τους πιστούς της Μητρόπολής του «να ακούν τους γιατρούς ».

Διαβάστε ακόμη: Μητροπολίτης Λαρίσης – Μου είπαν ότι αν εμβολιαστώ, στον 3ο παγκόσμιο τα… έξυπνα όπλα θα με βρουν και θα σκοτωθώ πρώτος

Έτσι και χθες Κυριακή μετά την ένταση που σημειώθηκε με αντιεμβολιαστές έξω από τον Μητροπολητικό Ιερό Ναό Αγίου Αχιλλίου, όπου ξεκίνησαν οι εμβολιασμοί από κινητές μονάδες της 5ης ΥΠΕ επεσήμανε ότι «εάν θα κάνεις το εμβόλιο ρωτάς το γιατρό σου».

Ο κ. Ιερώνυμος ευχαρίστησε όλους όσους ανταποκρίθηκαν στην πρόκληση για εμβολιασμό έξω από τον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Αχιλλίου αλλά και όσους διαμαρτυρήθηκαν κατά της δράσης εμβολιασμού. «Η μονάδα θα συνεχίσει το έργο της και θα προσπαθήσουμε να συντηρήσουμε το μήνυμα ζωής» υπογράμμισε. «Να νικήσουμε το φόβο, προσπαθούμε να πείσουμε…» τόνισε ο Μητροπολίτης Λαρίσης, ο οποίος χαιρέτησε όσους διαμαρτυρήθηκαν κατά την αποχώρησή του, ενώ δήλωσε πως το γραφείο του είναι ανοιχτό σε όλους.

Αντιεμβολιαστές φώναζαν «ανάξιος» στον Μητροπολίτη

Χθες Κυριακή στη Λάρισα, ομάδα αντιεμβολιαστών επιτέθηκε φραστικά κατά του Ιερώνυμου, λόγω των εμβολιασμών που ξεκίνησαν στον αύλειο χώρο του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Αγίου Αχιλλείου, από κινητές μονάδες της 5ης ΥΠΕ.

Μπροστά στις ύβρεις ο Μητροπολίτης Ιερώνυμος επιλέγει να τους απαντήσει με χαμόγελο, ευγένεια και διάθεση διαλόγου, ενίοτε μοιράζοντας τους και… σοκολατάκια.

Μάλιστα στο περιστατικό της αποδοκιμασίας του από μία ομάδα ανθρώπων έξω από τον Ιερό Ναό, μίλησε στο STAR. Ο κ. Ιερώνυμος εξήγησε πως επρόκειτο για πολίτες που ασπάζονται το παλαιό ημερολόγιο, ενώ χαριτολογώντας πρόσθεσε πως δε θα τους κεράσει ξανά σοκολατάκια για να μη πάθουν ζάχαρο.

Προηγούμενο άρθροΣεισμός στην Κρήτη – Κρούσματα κοροναϊού στον καταυλισμό
Επόμενο άρθροΜνημόνιο Συνεργασίας Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου με ΚΕΤΕΚΝΥ – Ινστιτούτο DRG