Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας συναντήθηκε, σήμερα, στον Περισσό,  με τον πρόεδρο της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας και του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθήνας Γιάννη Χατζηθεοδοσίου. Στη συνάντηση συμμετείχαν, επίσης, ο Μάκης Παπαδόπουλος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ και ο Θανάσης Τζίμας, μέλος της ΚΕ.

Ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, κατά τη διάρκεια της συνάντησης, εστίασε, σύμφωνα με σχετική ενημέρωση, «στα γενικευμένα προβλήματα που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις και στο ενδεχόμενο μαζικών λουκέτων το επόμενο διάστημα, στην ανεπάρκεια των μέτρων στήριξης της κυβέρνησης, καθώς και στην αδυναμία χρηματοδότησής τους μέσω του τραπεζικού συστήματος».

Ο Δ. Κουτσούμπας άσκησε κριτική στην κυβέρνηση «για τα ελλειπή μέτρα προστασίας της υγείας των λαϊκών στρωμάτων στις συνθήκες της πανδημίας, που αφορούν και τους αυτοαπασχολούμενους, όπως επίσης και για τα μέτρα διαχείρισης που οδήγησαν σε εκτεταμένα lockdown, με συνέπειες για τις μικρές επιχειρήσεις».

Χαρακτήρισε τα κυβερνητικά μέτρα στήριξης προς τους αυτοαπασχολούμενους και επαγγελματίες ως «ανεπαρκή και προσωρινού χαρακτήρα» και ανέδειξε τις πρωτοβουλίες του ΚΚΕ, όπως «η κατάθεση σχετικής πρότασης νόμου, με μέτρα που μπορούν να ανακουφίσουν ουσιαστικά, όπως η επανένταξή τους στο αφορολόγητο όριο των 12.000 και μείωσης της φορολογίας των χαμηλών εισοδημάτων και η διαγραφή τόκων προστίμων και του 30% του υπόλοιπου χρέους προς την εφορία και τις τράπεζες».

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προηγούμενο άρθροΝέα μέτρα για τις «κόκκινες» περιοχές; Στο τραπέζι η απαγόρευση των συναυλιών – Γιατί οδεύουν σε lockdown σε Σέρρες
Επόμενο άρθροΚοροναϊός – Σε σοβαρή κατάσταση 14χρονη από τη Δράμα – Νοσηλεύεται με βαριά πνευμονία