Τη θλίψη του για τον θάνατο του πρώην βουλευτή, υπουργού και ιστορικού στελέχους της ΝΔ Γιάννη Παλαιοκρασσά, εξέφρασε ο πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, Κωνσταντίνος Τασούλας.

Σε σχετική δήλωσή του ανέφερε ότι ο Γιάννης Παλαιοκρασσάς υπήρξε ιστορικό στέλεχος της ΝΔ, διετέλεσε βουλευτής επί σειρά ετών, υπουργός Οικονομικών της κυβέρνησης Κωνσταντίνου Μητσοτάκη το 1990-1992, επίτροπος της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και πρόεδρος της ΔΕΗ. Επίσης ότι με την αξιόλογη οικονομική του κατάρτιση, τη μακρά του εμπειρία σε πολλές θέσεις ευθύνης, αλλά και την αποφασιστικότητά του για τομές και αλλαγές πάντα για το καλό και την ευημερία της χώρας, «αφήνει το αποτύπωμά του στα πολιτικά πράγματα».

Όπως τόνισε ο κ. Τασούλας, ο εκλιπών «δεν λύγισε ποτέ, ούτε όταν στις 14 Ιουλίου 1992 το αυτοκίνητό του έγινε στόχος τρομοκρατικής επίθεσης με ρουκέτες από τη 17 Νοέμβρη στο κέντρο της Αθήνας, επίθεση από την οποία σκοτώθηκε ο 20χρονος περαστικός, φοιτητής Θάνος Αξαρλιάν».

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Βουλής, ο Γιάννης Παλαιοκρασσάς «αφήνει πίσω του ως παρακαταθήκη πολλές εργασίες και βιβλία για τη ναυτιλία, τις μεταφορές, την οικονομική, κοινωνική και περιφερειακή ανάπτυξη, τους ανθρώπινους πόρους, την ευρωπαϊκή σύγκλιση, το περιβάλλον και την αειφορία».

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Τασούλα έχει ως εξής:

«Η Βουλή των Ελλήνων κι εγώ προσωπικά αποχαιρετούμε με θλίψη μια ιδιαίτερα σημαντική φυσιογνωμία της πολιτικής μας ζωής, τον Ιωάννη Παλαιοκρασσά.
Υπήρξε ιστορικό στέλεχος της ΝΔ, διετέλεσε βουλευτής επί σειρά ετών, υπουργός Οικονομικών της κυβέρνησης Κωνσταντίνου Μητσοτάκη το 1990-1992, επίτροπος της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και πρόεδρος της ΔΕΗ.

»Με την αξιόλογη οικονομική του κατάρτιση, τη μακρά του εμπειρία σε πολλές θέσεις ευθύνης, αλλά και την αποφασιστικότητά του για τομές και αλλαγές πάντα για το καλό και την ευημερία της χώρας, αφήνει το αποτύπωμά του στα πολιτικά πράγματα.

»Δεν λύγισε ποτέ, ούτε όταν στις 14 Ιουλίου 1992 το αυτοκίνητό του έγινε στόχος τρομοκρατικής επίθεσης με ρουκέτες από τη 17 Νοέμβρη στο κέντρο της Αθήνας, επίθεση από την οποία σκοτώθηκε ο 20χρονος περαστικός, φοιτητής Θάνος Αξαρλιάν.

»Αφήνει πίσω του ως παρακαταθήκη πολλές εργασίες και βιβλία για τη ναυτιλία, τις μεταφορές, την οικονομική, κοινωνική και περιφερειακή ανάπτυξη, τους ανθρώπινους πόρους, την Ευρωπαϊκή σύγκλιση, το περιβάλλον και την αειφορία. Στην οικογένεια και τους οικείους του απευθύνω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια».

Προηγούμενο άρθροΚοροναϊός – 1.165 νέα κρούσματα και 31 θάνατοι – Στους 332 οι διασωληνωμένοι
Επόμενο άρθροΚοροναϊός – Πού εντοπίζονται τα σημερινά κρούσματα – Ο χάρτης της διασποράς