21.7 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Σεισμός στη Θήβα – Ταρακουνήθηκαν οι κάτοικοι

Νέος σεισμός σημειώθηκε κοντά στη Θήβα, αυτή τη φορά το βράδυ της Πέμπτης (23.09.2021) και στους κατοίκους υπάρχει μεγάλη ανησυχία.

Ο σεισμός είχε μέγεθος 3,1 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ αλλά ήταν επιφανειακός. Το εστιακό του βάθος ήταν μόλις 12,7 χιλιόμετρα και το επίκεντρο του εντοπίζεται 2 χλμ. ανατολικά και βορειοανατολικά της Θήβας.

Στη συνέχεια ακολούθησαν αρκετοί μικρότεροι σεισμοί της τάξης 1,4 με 1,8 βαθμούς της κλίμακας ρίχτερ.

Σεισμική δραστηριότητα από τις αρχές Ιουλίου

Η περιοχή της Θήβας έχει έντονη σεισμική δραστηριότητα το τελευταίο διάστημα, με τον σεισμολόγο Γεράσιμο Παπαδόπουλο να αναφέρει στις 10 Σεπτέμβρη ότι δεν αποκλείεται να το ενδεχόμενο να δούμε ισχυρότερο σεισμό.

Για τη Θήβα, ο κ. Παπαδόπουλος ανέφερε ότι η σεισμική δραστηριότητα ξεκίνησε πριν από2 μήνες, στις αρχές Ιουλίου και ο μεγαλύτερος σεισμός μέχρι τώρα ήταν 4,4 Ρίχτερ

«Δεν είμαστε απολύτως βέβαιοι, αλλά είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο και δεν μπορούμε να αποκλείσουμε το ενδεχόμενο να περιμένουμε έναν ισχυρότερο σεισμό στις περιοχές Νισύρου-Τήλου, Θήβας και Αρκαλοχωρίου Ηρακλείου Κρήτης», τόνισε ο σεισμολόγος, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και στην εκπομπή «Σε διάδραση» με την Αρετή Μπίτα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

dimarxe.gr