Με αντικείμενο την Πράσινη Επιχειρηματικότητα και την Περιβαλλοντική Διαχείριση Συστημάτων σε αγροτικές επιχειρήσεις θα πραγματοποιηθούν δωρεάν διαδικτυακά εκπαιδευτικά σεμινάρια, στα οποία καλεί το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Κεντρικής Μακεδονίας, ως εταίρος του έργου Environment You- Environmental Management Enhancement by Youth-runSMEs.

Τα σεμινάρια απευθύνονται σε νέους έως 35 ετών της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και ειδικότερα σε:

· προσωπικό επιχειρήσεων που ανήκουν στον αγροτικό ή σε συναφείς κλάδους,

· προσωπικό επιχειρήσεων που εμπλέκονται σε διάφορες φάσεις εφαρμογής Συστημάτων Περιβαλλοντικής Διαχείρισης,

· φοιτητές/σπουδαστές από Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα και Επαγγελματικές Σχολές,

· νεοεισερχόμενους στον αγροτικό κλάδο που επιθυμούν να κατανοήσουν τα θέματα των περιβαλλοντικών κινδύνων και των περιβαλλοντικών επιπτώσεων.

Στις θεματικές ενότητες των εκπαιδευτικών σεμιναρίων περιλαμβάνεται:

1.Επιχειρηματικότητα Φιλική προς το Περιβάλλον

2.Συστήματα Περιβαλλοντικής Διαχείρισης

3.Προστασία Φυσικών Πόρων μέσω Επιχειρηματικών Δραστηριοτήτων

4.Βιολογική γεωργία με Έμφαση στις Ορεινές Περιοχές

Στόχος των σεμιναρίων είναι η εξοικείωση με τη χρήση Συστημάτων Περιβαλλοντικής Διαχείρισης και η απόκτηση γνώσης σχετικά με τα οφέλη της Πράσινης Επιχειρηματικότητας.

Επιπλέον, τα σεμινάρια αποσκοπούν στην ενημέρωση για τη σημασία της αξιοποίησης των φυσικών πόρων μέσω επιχειρηματικών δραστηριοτήτων και στην κατανόηση των πλεονεκτημάτων της βιολογικής γεωργίας και των βιολογικών προϊόντων.

Η διάρκεια των εκπαιδευτικών σεμιναρίων είναι 80 ώρες και η παρακολούθηση του εκπαιδευτικού υλικού θα πραγματοποιηθεί μέσω ασύγχρονης εκπαίδευσης στο Ολοκληρωμένο Σύστημα Απομακρυσμένης Ηλεκτρονικής Μάθησης του έργου EnvironmentYou (https://environmentyouems.eu/). Μετά την ολοκλήρωση της εκπαίδευσης και της επιτυχούς αξιολόγησης σε διαδικτυακές εξετάσεις θα χορηγείται βεβαίωση συμμετοχής στα σεμινάρια.

Τα εκπαιδευτικά σεμινάρια θα είναι διαθέσιμα από τις 15/9/2021 έως και τις 25/11/2021.

Να σημειωθεί ότι το έργο Environment You συγχρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Διασυνοριακής Συνεργασίας «InterregVA Ελλάδα-Βουλγαρία 2014 -2020». Στόχος του έργου είναι η επιτυχής διάδοση και η αποτελεσματική εφαρμογή Συστήματος Περιβαλλοντικής Διαχείρισης σε νεοφυείς Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις (ΜΜΕ) οι οποίες επικεντρώνονται σε γεωργικές δραστηριότητες στη διασυνοριακή περιοχή Ελλάδας – Βουλγαρίας.

Προηγούμενο άρθροΚέρκυρα – Ταυτοποιήθηκε ο γυμνός άνδρας που βρέθηκε νεκρός – Τον αναγνώρισε ο αδελφός του
Επόμενο άρθροMύκονος – «Χαστούκι» από ΣτΕ στον Δήμαρχο Μυκόνου για προσφυγή κατά επιχείρησης