22 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Σχολεία – Το μεγάλο στοίχημα για να μείνουν ανοιχτά – Οι δύο ημερομηνίες «σταθμός»

Ο μεγάλος στόχος της κυβέρνησης, αλλά και το «θέλω» όλης της εκπαιδευτικής κοινότητας είναι τα σχολεία να παραμείνουν ανοιχτά μετά τον χθεσινό αγιασμό. Όλοι καταλαβαίνουν ότι το καλύτερο για τους μαθητές είναι να βρίσκονται διά ζώσης στα θρανία και στις σχολικές μονάδες και όχι να ξαναγυρίσουν σε καθεστώς τηλεκπαίδευσης. Κάτι τέτοιο θα προκαλούσε νέες μεγάλες δυσκολίες στην εκπαίδευση των παιδιών, αλλά και στην κοινωνικοποίησή τους.

Το κυβερνητικό επιτελείο και οι ειδικοί τονίζουν ότι το ισχυρότερο όπλο για να παραμείνουν τα σχολεία ανοιχτά είναι να προχωρήσει ο εμβολιασμός των παιδιών, αλλά και να τηρούνται τα μέτρα για τον κοροναϊό. Θυμίζουμε ότι τη φετινή εκπαιδευτική χρονιά τα τμήματα και οι τάξεις θα κλείνουν μόνο αν νοσήσουν πάνω από τους μισούς μαθητές σε αυτά, δηλαδή 50% + 1.

Ποια μέτρα ισχύουν

Χιλιάδες μαθητές εμφανίστηκαν τη Δευτέρα στα σχολεία επιδεικνύοντας στις εισόδους ή στις τάξεις τους τις αρνητικές βεβαιώσεις των self tests, τα οποία θα γίνονται δύο φορές την εβδομάδα, ωστόσο οι αποστάσεις κυρίως έξω από δημοτικά σχολεία δεν τηρήθηκαν παντού.

Από τα τεστ ανίχνευσης κοροναϊού απαλλάσσονται μαθητές κι εκπαιδευτικοί με πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης του τελευταίου εξαμήνου, ωστόσο αν εμφανιστεί κρούσμα θα πρέπει να κάνουν δύο self tests σε διάστημα μιας εβδομάδας.

Οι ανεμβολίαστοι εκπαιδευτικοί εκτός από τα δύο rapid tests που είναι υποχρεωμένοι να κάνουν κάθε εβδομάδα με δικά τους έξοδα, εάν εμφανιστεί κρούσμα στην τάξη τους θα κάνουν δωρεάν σε σταθερά σημεία του ΕΟΔΥ, άλλα δύο rapid tests μέσα στο διάστημα των 7 ημερών όπως και οι ανεμβολίαστοι μαθητές.

Όσοι μαθητές κάθονται κοντά σε παιδί που νόσησε θα κάνουν self test καθημερινά για το ίδιο διάστημα εκτός από τα δύο εργαστηριακά τεστ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

dimarxe.gr