20.1 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Με την ελπίδα να μην ξανακλείσουν άνοιξαν τα σχολεία

Το πρώτο κουδούνι χτύπησε με φόντο τις προειδοποιήσεις των ειδικών ότι μέσα στις επόμενες εβδομάδες δεν αποκλείεται να έχουμε έως και 50.000 κρούσματα σε παιδιά, εκ των οποίων κάποια θα νοσήσουν και βαριά.

Αγιασμός στα θρανία και στις αυλές των σχολείων με μάσκες, αποστάσεις και με την ευχή να βρίσκονται συνέχεια σε αυτά μαθητές και να μην χρειαστεί να επιστρέψουν στην τηλεκπαίδευση λόγω κοροναϊού.

Ο μαζικός εμβολιασμός εκτός όλων των άλλων μέτρων δίνει ελπίδες για ανοιχτά σχολεία φέτος. Τα τμήματα και οι τάξεις θα κλείνουν μόνο αν νοσήσουν πάνω από τους μισούς μαθητές σε αυτά,  δηλαδή 50% + 1.

Χιλιάδες μαθητές εμφανίστηκαν στα σχολεία επιδεικνύοντας στις εισόδους ή στις τάξεις τους τις αρνητικές βεβαιώσεις των self tests, τα οποία θα γίνονται δύο φορές την εβδομάδα, ωστόσο οι αποστάσεις κυρίως έξω από δημοτικά σχολεία δεν τηρήθηκαν παντού.

Από τα τεστ ανίχνευσης κοροναϊού απαλλάσσονται μαθητές κι εκπαιδευτικοί με πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης του τελευταίου εξαμήνου, ωστόσο αν εμφανιστεί κρούσμα θα πρέπει να κάνουν δύο self tests σε διάστημα μιας εβδομάδας.

Οι ανεμβολίαστοι εκπαιδευτικοί εκτός από τα δύο rapid tests που είναι υποχρεωμένοι να κάνουν κάθε εβδομάδα με δικά τους έξοδα, εάν εμφανιστεί κρούσμα στην τάξη τους θα κάνουν δωρεάν σε σταθερά σημεία του ΕΟΔΥ, άλλα δύο rapid tests μέσα στο διάστημα των 7 ημερών όπως και οι ανεμβολίαστοι μαθητές.

Όσοι μαθητές κάθονται κοντά στο κρούσμα θα κάνουν self test καθημερινά για το ίδιο διάστημα εκτός από τα δύο εργαστηριακά τεστ.

Το 87ο δημοτικό σχολείο Θεσσαλονίκης επισκέφθηκε το πρωί η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

Μηνύματα αισιοδοξίας και στον αγιασμό στα εκπαιδευτήρια της ιερας μητροπόλεως Πειραιώς. «Το εκπαιδευτικό έργο δεν είναι μονοδιάστατο, έχει ως σκοπό και στόχο να διαμορφώσει αληθείς ανθρώπους, ελευθέρους, αξιοπρεπείς και δικαίους» σημείωσε ο μητροπολίτης Σεραφείμ.

Υποχρεωτικό νηπιαγωγείο από τα τέσσερα χρόνια και αγγλικά σε αυτό, εργαστήρια δεξιοτήτων σε όλες τις βαθμίδες, διπλάσιος αριθμός πρότυπων και πειραματικών σχολείων και περίπου 12.000 μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών είναι για την κυβέρνηση και το υπουργείο Παιδείας μια καλή αρχή για το νέο σχολικό έτος.

Ένταση σε Κρήτη και Σύρο, κρούσματα στη Θεσσαλονίκη

Παρά την χαρά και την προσμονή των μαθητών να επιστρέψουν στην κανονικότητα δεν έλειψαν και οι αρρυθμίες. Ειδικότερα, ένταση σημειώθηκε σε σχολείο στην Κρήτη με μητέρα αρνήτρια της πανδημίας.

Κάτι αντίστοιχο σημειώθηκε και στη Σύρο, ενώ σοβαρό πρόβλημα προέκυψε σε δημοτικό παιδικό σταθμό της Θεσσαλονίκης με κρούσματα σε παιδιά και την πλειονότητα των εργαζομένων να είναι ανεμβολίαστοι.

Παράλληλα, τα σχολεία άνοιξαν με χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού, καθώς όπως δείχνουν τα στοιχεία μόλις το 14,5% των παιδιών ηλικίας 12- 14 ετών εχουν κάνει ή έχουν προγραμματίσει να κάνουν το εμβόλιο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

dimarxe.gr