23.2 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
No menu items!

Θεσσαλονίκη – Γυναίκα εξέδιδε ανήλικη για ένα χρόνο – Πώς αποκαλύφθηκε το μαρτύριο της 17χρονης

Με έναν απροσδόκητο τρόπο έλαβε τέλος το δράμα που βίωνε ένα ανήλικο κορίτσι στη Θεσσαλονίκη, το οποίο εκμεταλλευόταν μια 33χρονη γυναίκα για περισσότερο από ένα χρόνο.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο συστηματικών ελέγχων για την αντιμετώπιση της εμπορίας – διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, τις βραδινές ώρες της Πέμπτης οι αστυνομικοί του Τμήματος Πρόληψης Καταστολής της Εγκληματικότητας προχώρησαν σε έλεγχο ατόμων που επέβαιναν σε όχημα.

Σε αυτό, βρέθηκαν επιμελώς κρυμμένα μικροδέματα ηρωίνης και κάνναβης και για την υπόθεση συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί άντρες ηλικίας 32 και 29 ετών.

Ωστόσο, στο όχημα επέβαιναν και δύο ημεδαπές γυναίκες, μια 33χρονη και μία 17χρονη, οι οποίες προσήχθησαν αρχικά στο Τμήμα Ασφαλείας Λευκού Πύργου. Η παρατηρητικότητα των αστυνομικών που βρίσκονταν εκεί, για το χαρακτήρα των μεταξύ τους σχέσεων, τις οδήγησε στο Τμήμα Καταπολέμησης και Εμπορίας Ανθρώπων προκειμένου να διερευνηθεί η κατάσταση.

Έτσι από την έρευνα αποκαλύφθηκε η σεξουαλική εκμετάλλευση της ανήλικης από την 33χρονη, η οποία εκμεταλλευόμενη το νεαρό της ηλικίας, την οικογενειακή κατάσταση της παθούσας και την εμπιστοσύνη που της επέδειξε η μητέρα της ανήλικης, την προώθησε εδώ και τουλάχιστον ένα χρόνο σε εργασία ως εκδιδόμενη, παρά την ανηλικότητα και στερούμενη παντελώς των απαιτούμενων εγγράφων.

Αρχικά η δράστιδα την προώθησε σε οίκους ανοχής σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, καθώς και σε διαμέρισμα άγνωστου, μέχρι στιγμής ατόμου, σε όμορο Νομό, όπου η ανήλικη εργάστηκε έναντι ελάχιστης αμοιβής και με εξαντλητικά ωράρια, διατρέχοντας σοβαρούς κινδύνους για την υγεία της.

Στο πλαίσιο συνεχιζόμενης διερεύνησης της υπόθεσης από τους αστυνομικούς προέκυψε ότι, η ανήλικη, δύο μέρες πριν την προσαγωγή της, ξεκίνησε να εργάζεται ως εκδιδόμενη στη Θεσσαλονίκη υπό την εκμετάλλευση ημεδαπού άντρα, τα στοιχεία του οποίου έχουν ταυτοποιηθεί, που την προήγαγε και την εξανάγκαζε στην πορνεία με χρήση πειθούς και απατηλών μέσων, αποκομίζοντας χρηματικά ποσά και αποδίδοντας ελάχιστο μέρος των κερδών στην ίδια.

Η 33χρονη γυναίκα συνελήφθη και θα οδηγηθεί στον αρμόδιο εισαγγελέα, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον ημεδαπό άνδρα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

dimarxe.gr