Αυτό το Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου στις 7μμ οι δρόμοι της Αθήνας θα γεμίσουν με τα χρώματα της Περηφάνιας. Το Athens Pride επιστρέφει προσαρμοσμένο στις συνθήκες της πανδημίας, ενάντια σε κάθε μορφή καταπίεσης, διάκρισης και ρατσισμού.

Φέτος όπως αναφέρουν οι διοργανωτές δεν θα πραγματοποιηθεί συναυλία, και καλούν όλους να συμμετέχουν στη συγκέντρωση και στην πορεία – παρέλαση που θα ολοκληρωθεί στη Βουλή.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση των διοργανωτών, «ήρθε η στιγμή μας, ως κοινότητα, να επιστρέψουμε στην αρχή και να αναζητήσουμε τα στοιχεία αυτά που μας ενώνουν. Αυτά που μας δίνουν κουράγιο να συνεχίζουμε σε αυτή την ομοφοβική, τρανσφοβική και ρατσιστική κοινωνία και παρά την αστυνομική βία, την πατριαρχία, την ανισότητα, την απομόνωση και την κακοποίηση που βιώνουμε».

Η ανακοίνωση του Athens Pride

Περάσαμε ακόμη έναν χρόνο να παρακολουθούμε τη ζωή μας να περνάει και τα δικαιώματα μας —όσα λίγα κρατούσαμε σφιχτά στο ένα χέρι— να καταπατούνται. Έναν χρόνο που η ατομική ευθύνη μας φορέθηκε σε τέτοιο βαθμό, που αντικατέστησε την πολιτική. Έναν χρόνο που καθημερινά θρηνούμε θύματα, ελευθερίες κι αδικίες. Έναν χρόνο με τις διεκδικήσεις μας να μένουν στο συρτάρι και με μια κυβέρνηση που αρνείται να αντιμετωπίσει την LGBTQI+ κοινότητα ως ισότιμο μέλος της κοινωνίας. Η στέρηση των δικαιωμάτων μας έχει διαχρονικό και διακομματικό χαρακτήρα.

Η κοινωνία είναι έτοιμη. Οι κυβερνήσεις όχι.

Ήρθε η στιγμή μας. Η ώρα να κατέβουμε στον δρόμο, εκεί που όλα ξεκίνησαν.

Απλά. Συντροφικά. Διεκδικητικά. Ανθρώπινα.

Ήρθε η στιγμή μας, ως κοινότητα, να επιστρέψουμε στην αρχή και να αναζητήσουμε τα στοιχεία αυτά που μας ενώνουν. Αυτά που μας δίνουν κουράγιο να συνεχίζουμε σε αυτή την ομοφοβική, τρανσφοβική και ρατσιστική κοινωνία και παρά την αστυνομική βία, την πατριαρχία, την ανισότητα, την απομόνωση και την κακοποίηση που βιώνουμε. Αυτά που θα μας κάνουν να βγούμε περήφανα μαζί στον δρόμο, διατηρώντας τη διεκδίκηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων αναπόσπαστο μέρος της νέας μας καθημερινότητας.

Το Pride είναι γιορτή, είναι διεκδίκηση, είναι μνήμη.

Σε καλούμε να είσαι μαζί μας στην φετινή πορεία-παρέλαση υπερηφάνειας.

Προηγούμενο άρθροΠανελλαδικές 2022 – Υποψήφιοι θα εξεταστούν σε μάθημα που δεν έχουν διδαχθεί
Επόμενο άρθροΠέθανε ο ο πρόεδρος του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος» Γιώργος Αρώνης