19.1 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
No menu items!

ΥπΑΑΤ: Στην ατζέντα και τα προβλήματα των γεωτεχνικών

Το πλαίσιο λειτουργίας του ΓΕΩΤΕΕ, η σχέση των μελών του με την εκπαιδευτική κοινότητα και την επαγγελματική τους πιστοποίηση καθώς η συνδρομή του κλάδου στην προσπάθεια για ανάκαμψη της οικονομίας βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του ΥπΑΑΤ Σπ. Λιβανού με τον πρόεδρο του ΓΕΩΤΕΕ Σπύρο Μάμαλη και τα μέλη της διοίκησης.

Στη συνάντηση παρουσιάστηκαν από τον πρόεδρο το σύνολο των δραστηριοτήτων του Επιμελητηρίου ενώ ιδιαίτερα τονίστηκε ότι το Επιμελητήριο είναι από τους λίγους δημόσιους οργανισμούς που είναι πιστοποιημένος με ISO και ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες που προσφέρει το ΓΕΩΤΕΕ στα μέλη του με ειδική αναφορά στο σύστημα πληροφόρησης για την εσωτερική αγορά (ΙΜΙ). Στη συνέχεια τέθηκαν προς τον Υπουργό, μία σειρά ζητημάτων, με πρώτο θέμα τον ενεργότερο ρόλο του Επιμελητηρίου με την ανάληψη Μητρώων, όπως για παράδειγμα το Μητρώο Συμβούλων, Πραγματογνωμόνων, το Μητρώο Συνταγογράφων, Εμπειρογνωμόνων, Γεωτρήσεων και ΓΕΜΙ, καθώς και τα προβλήματα που συνδέονται με τις παραπάνω δράσεις.

Οι γεωτεχνικοί σημείωσαν ότι η ενεργοποίηση του προγράμματος Γεωργικών Συμβουλών, ύψους 80 εκατ. ευρώ, θα δώσει τη δυνατότητα να εργαστούν περισσότερα μέλη του ΓΕΩΤΕΕ.

Ο κ. Λιβανός κάλεσε την ηγεσία του ΓΕΩΤΕΕ με αφορμή την επέτειο από τη συμπλήρωση 50 ετών από την ίδρυση του Επιμελητηρίου, που εκπροσωπεί 38.000 μέλη, σε κοινή εκδήλωση με το ΥΠΑΑΤ προκειμένου να συζητηθούν όχι μόνο τα προβλήματα αλλά και οι προοπτικές του κλάδου και οι δυνατότητες συμβολή του στην προσπάθεια να καταστεί ο πρωτογενής τομέας βασικός πυλώνας στην οικονομική ανάπτυξη της χώρας.  Στην προσπάθεια αυτή και στην ανάγκη να αποκτήσουν τα προϊόντα μας προστιθέμενη αξία, όπως τόνισε ο κ. Λιβανός, οι γεωτεχνικοί έχουν κυρίαρχο ρόλο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

dimarxe.gr