19 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
No menu items!

Πυροβολισμοί στους Αμπελοκήπους – Αναζητείται ο δράστης, σε κρίσιμη κατάσταση το θύμα της επίθεσης

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των ανδρών της Ελληνικής Αστυνομίας για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του δράστη της επίθεσης εναντίον ενός 32χρονου άνδρα στους Αμπελοκήπους.

Οι αστυνομικοί που έχουν αναλάβει την υπόθεση, που σημειώθηκε μέρα μεσημέρι (στις 16:15) στο κέντρο της πόλης, αναζητούν οπτικό υλικό από κάμερες γύρω από το σημείο, ενώ λαμβάνουν και καταθέσεις από αυτόπτες μάρτυρες.

Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχει εικόνα για τον δράστη ή για τους λόγους που οδήγησαν σε αυτό το επεισόδιο, ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες το θύμα είχε απασχολήσει τις Αρχές για διάφορα θέματα.

Στον «Ευαγγελισμό» ο τραυματίας

Το θύμα, ένας 32χρονος άνδρας με καταγωγή από χώρα της πρώην Σοβιετικής Ένωσης, μεταφέρθηκε άμεσα βαριά τραυματισμένο στο τοπικό ΙΚΑ, που βρίσκεται πολύ κοντά στο σημείο της επίθεσης, ωστόσο κρίθηκε αναγκαία η μεταφορά του στο νοσοκομείο.

Έτσι, διεκομίσθη στον «Ευαγγελισμό» όπου οι γιατροί δίνουν μάχη για να τον κρατήσουν στη ζωή, καθώς φέρει σοβαρό τραύμα στην κοιλιακή χώρα.

Άμεσα οδηγήθηκε στο χειρουργείο, το οποίο συνεχίζεται, με τους γιατρούς να κάνουν ότι μπορούν για να αφαιρέσουν τη σφαίρα, και να σταματήσουν την αιμοραγία.

Πολιτική συζήτηση για την ασφάλεια

Αμέσως μετά το νέο συμβάν βίας, η αντίδραση της αξιωματικής αντιπολίτευσης ήταν έντονη, υπογραμμίζοντας ότι «η ανεξέλεγκτη δράση των συμμοριών συνεχίζεται».

«Τα όπλα βγαίνουν με ευκολία στις πλατείες και τους δρόμους της χώρας αφού κάτι τέτοιο το επιτρέπει η πλήρης αποδιοργάνωση της αστυνομίας στον τομέα της καταπολέμησης του εγκλήματος, της προάσπισης της ασφάλειας των πολιτών και της προστασίας της κοινωνικής ειρήνης» σημείωσε ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Χρήστος Σπίρτζης.

«Το επιτελικό κράτος Μητσοτάκη ασχολείται μόνο με την τρομοκράτηση των πολιτών, τη στοχοποίηση των νέων και την καταστολή με αποτέλεσμα η βαρύνουσα εγκληματικότητα να δρα ανενόχλητη» κατέληξε ο κ. Σπίρτζης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

dimarxe.gr