Με στόχο να αναδείξει το επώνυμο ελληνικό κρασί και απόσταγμα, τόσο σε τοπικό όσο και σε διεθνές επίπεδο ενθαρρύνοντας και τη συμμετοχή οίνων και αποσταγμάτων απ’ όλο τον κόσμο, πραγματοποιείται ο Διεθνής Διαγωνισμός Οίνου και Αποσταγμάτων, στη Θεσσαλονίκη από 19-21 Οκτωβρίου.

Το υψηλό επίπεδο του διαγωνισμού επιβεβαιώνεται από τη συμμετοχή διεθνώς αναγνωρισμένων γευσιγνωστών, οινολόγων, Masters of Wine, Master Sommeliers, οινοχόων, κριτικών γεύσης, δημοσιογράφων και επαγγελματιών οίνου απ’ όλο τον κόσμο, οι οποίοι μέσα από εντατικές τυφλές γευσιγνωσίες αναδεικνύουν τους οίνους και τα αποστάγματα που ξεχωρίζουν σε βαθμολογία, διεκδικώντας ένα βραβείο. Η συμμετοχή κριτών αυτού του βεληνεκούς, έχουν μακροπρόθεσμα επιβεβαιώσει την αξιοπιστία του διαγωνισμού, ενώ παράλληλα έχουν ωφελήσει στην παρουσία του ελληνικού κρασιού στο εξωτερικό.

Στο οργανωτικό μέρος συμμετέχει όλος ο κλάδος του κρασιού και αποσταγμάτων, με τη ενεργή συμμετοχή των κλαδικών οργανώσεων (ΕΔΟΑΟ, ΣΕΟ, ΚΕΟΣΟΕ, ΣΕΑΟΠ), όλων των περιφερειακών ενώσεων οινοπαραγωγών της χώρας στην Οργανωτική Επιτροπή του διαγωνισμού υπό την προεδρία του κ. Κωνσταντίνου Λαζαράκη MW.

Προηγούμενο άρθροO όμιλος εταιριών Druckfarben Hellas S.A αναζητά προσωπικό
Επόμενο άρθροΤι σηματοδοτεί η ισχυρή αύξηση του ΑΕΠ