21.3 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Κοροναϊός – Καταγγελίες για ψευδή «θετικά» μοριακά και rapid test – Η «μαύρη αγορά»

Η αποκάλυψη της υπόθεσης με τα πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού στο Κέντρο Υγείας στον Παλαμά Καρδίτσας φαίνεται ότι φέρνει στο φως και άλλες αντίστοιχες υποθέσεις, αυτή τη φορά για ψευδή μοριακά (PCR) τεστ κοροναϊού και rapid test.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, υπάρχουν καταγγελίες για ψευδή μοριακά και rapid test που εμφανίζουν θετικό αποτέλεσμα κοροναϊού προκειμένου οι κάτοχοί τους να βεβαιώνουν ότι νοσούν από τον ιό, να «γλιτώνουν» από την υποχρέωση να κάνουν το εμβόλιο και σε περίπτωση που είναι υγειονομικοί, να μην μπαίνουν σε αναστολή εργασίας (ως ανεμβολίαστοι).

Μάλιστα, υπάρχει και «τιμοκατάλογος» με τις τιμές να κυμαίνονται από 100 έως 200 ευρώ και αγοράζονται από αντιεμβολιαστές – υγειονομικούς, οι οποίοι βεβαιώνουν ψευδώς ότι έχουν νοσήσει και άρα διαθέτουν φυσική ανοσία.

Με αυτόν τον τρόπο δεν εμβολιάζονται και αποφεύγουν την αναστολή εργασίας.

Αναρρωτικές άδειες

Την ίδια στιγμή, γιατροί καταγγέλλουν ότι το τελευταίο διάστημα παρατηρείται «επιδημία» αναρρωτικών αδειών σε υγειονομικούς (π.χ. ιλίγγους, οσφυαλγία), διότι για όσο διάστημα είναι αδειούχοι, δεν βγαίνουν σε αναστολή και ταυτόχρονα δεν εμβολιάζονται.

Επίσης, ερευνάται καταγγελία, σύμφωνα με την οποία ένας υπάλληλος νοσοκομείου Δυτικής Ελλάδας πήρε ρινικό επίχρισμα ασθενούς με κοροναϊό χρησιμοποιώντας το ως δικό του. Με αυτό τον τρόπο βεβαίωνε ότι έχει φυσική ανοσία και άρα δεν χρειάζεται να κάνει το εμβόλιο προκειμένου να παραμείνει στην υπηρεσία του.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

dimarxe.gr