18.8 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Λέρος – Κατέλαβαν το Δημαρχείο αγανακτισμένοι αλιείς – Τι ζητούν

Υπό κατάληψη βρίσκεται από σήμερα το πρωί Δευτέρα 6-9-2021 το Δημαρχείο Λέρου, από τον Αγροτικό Επαγγελματικό Σύλλογο Αλιέων Λέρου.

Οι αγανακτισμένοι αλιείς, διαμαρτύρονται με αυτόν τον τρόπο, τόσο για την κατάργηση της βιντζότρατας, όσο και για το γεγονός ότι στα ελληνικά χωρικά ύδατα δραστηριοποιούνται παράνομα και προκλητικά τουρκικά αλιευτικά, όταν στους Έλληνες αλιείς απαγορεύεται η αλίευση.

Για το θέμα, ο Δήμαρχος Λέρου κ. Μιχάλης Κόλιας απέστειλε επιστολή στον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σίμο Κεδίκογλου, με την οποία αφού ενημερώνει για την κατάληψη που πραγματοποιούν στο Δημαρχείο Λέρου ο Αγροτικός Επαγγελματικός Σύλλογος Αλιέων Λέρου με αίτημα την χορήγηση άδειας με βάση τις οδηγίες αλίευσης με βιντζότρατα, επισημαίνει ότι στη Λέρο ο Σύλλογος διαθέτει επτά άδειες, δύο στην Πάτμο, τέσσερις στη Ρόδο, τρεις στην Κάλυμνο, δύο στην Κω, μία στην Αστυπάλαια, μία στην Σάμο μία στους Φούρνους και στο σύνολο τους απασχολούν περίπου 85 οικογένειες.

«Γνωρίζοντας την ευαισθησία σας προς τους αλιείς σας παρακαλώ όπως δοθεί η δυνατότητα τηρώντας κατά γράμμα τις προβλεπόμενες οδηγίες από 01 Οκτωβρίου 2021 να μπορούν να εργαστούν», τονίζεται στην συγκεκριμένη επιστολή, μεταφέροντας συγχρόνως τη δυσαρέσκεια για τα προβλήματα που δημιουργούν οι Τούρκοι αλιείς αλιεύοντας παράνομα εντός Ελληνικών χωρικών υδάτων τη στιγμή που στους ίδιους απαγορεύεται η αλίευση.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

dimarxe.gr