Στην προκήρυξη καλλιτεχνικού διαγωνισμού για την προτομή του Μίκη Θεοδωράκη καθώς και την ονομασία κεντρικού δρόμου στην Αθήνα αποφάσισε ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο της πρωτεύουσας πριν από λίγη ώρα σε συνεδρίασή του.

«Θα μου λείψει η Ακρόπολη»

«Αποτελεί μέγιστη δωρεά να ζεις στο φως της Αθήνας» είχε πει ο σπουδαίος μουσικοσυνθέτης και ο δήμος Αθηναίων θα τον τιμήσει για την τεράστια προσφορά του.

Το Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας στο ψήφισμα που ενέκρινε αναφέρει ότι η σορός του Μίκη Θεοδωράκη θα φιλοξενηθεί δωρεάν τιμής ένεκεν στο Α΄Νεκροταφείο Αθηνών μέχρι να γίνει η ταφή του σύμφωνα με τις επιθυμίες του και στην κηδεία θα παραστούν ο δήμαρχος και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου.

«Ο θάνατος του έχει προκαλέσει οικουμενική συγκίνηση. Έφυγε αφήνοντας πίσω σπουδαία παρακαταθήκη. Αυτό το φως, αυτή η γνώση, είναι η ελευθερία μας», είπε μεταξύ άλλων στην τοποθέτηση του ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης.

«”Όταν φύγω, αυτό που θα μου λείψει περισσότερο είναι η Ακρόπολη” είχε πει ο Μίκης Θεοδωράκης. Ο Μίκης της Αθήνας, ο Μίκης της Ελλάδας, ο Μίκης του κόσμου. Το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Αθηναίων ομόφωνα -ως ελάχιστο φόρο τιμής- πήρε την απόφαση να δώσει το όνομά του σε μια κεντρική οδό και να ξεκινήσει τη διαδικασία για την τοποθέτηση προτομής του στο κέντρο της πόλης για να θυμίζει το πέρασμά του στην αθανασία» τόνισε ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης.

Διαβάστε επίσης: Μίκης Θεοδωράκης – Στον Γαλατά Χανίων η ταφή του μεγάλου μουσικοσυνθέτη

Διαδήλωσε και τραγούδησε στους δρόμους της πόλης

«Ο Μίκης έζησε σ΄αυτή την πόλη μεγάλο μέρος της ζωής του. Διαδήλωνε στους δρόμους αυτής της πόλης, τραγούδαγε στις πλατείες και τα στάδια της, υπερασπίστηκε με το όπλο στο χέρι αυτή την πόλη και στην περίοδο της ναζιστικής κατοχής και τον Δεκέμβριο», είπε ο επικεφαλής της «Λαικής Συσπείρωσης», Νίκος Σοφιανός.

Η συνεδρίαση ολοκληρώθηκε με την εκλογή του Ελευθέριου Σκιαδά στη θέση του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου της Αθήνας.

Προηγούμενο άρθροΜετάλλαξη Δέλτα – Εξάπλωση στους ανήλικους – 30.000 νόσησαν σε δύο μήνες
Επόμενο άρθροΣοβαρό επεισόδιο με έναν τραυματία στον Πειραιά – Πληροφορίες για πυροβολισμούς