Χαμηλός είναι ο αριθμός των ημερήσιων κρουσμάτων που ανακοινώθηκαν σήμερα, κάτι που συμβαίνει τις Κυριακές μιας και πραγματοποιούνται λιγότερα τεστ. Συγκεκριμένα, σήμερα ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 1.291 νέες επιβεβαιωμένες μολύνσεις από τον φονικό ιό.

Όπως κάθε μέρα, έτσι και σήμερα η Αττική κατακτά την αρνητική πρωτιά των κρουσμάτων με 254 νέες μολύνσεις. Την ίδια στιγμή, η Θεσσαλονίκη αν και με χαμηλό αριθμό κρουσμάτων στην επικράτεια καταγράφει τριψήφιο με 115 νέες μολύνσεις

Ακόμα, 50 κρούσματα καταγράφει η Αχαΐα, 41 η Λάρισα, 52 η Μεσσηνία, η Ρόδος 31 και 26 η Κέρκυρα. Το Ηράκλειο καταγράφει 37 κρούσματα και τα Χανιά 22.

Δείτε τη γεωγραφική κατανομή των κρουσμάτων

Γεωγραφική διασπορά:

Ο χάρτης αποτυπώνει τη γεωγραφική κατανομή των συνολικών κρουσμάτων COVID-19 (από την αρχή της επιδημίας) ανά Περιφερειακή Ενότητα της χώρας, με βάση την δηλωθείσα διεύθυνση μόνιμης κατοικίας του ασθενούς, ή τη διεύθυνση προσωρινής διαμονής για τους τουρίστες και άλλους προσωρινά διαμένοντες στην Ελλάδα. Συμπεριλαμβάνονται τόσο κρούσματα με ιστορικό ταξιδίου (“εισαγόμενα”) όσο και κρούσματα με πιθανή εγχώρια μετάδοση.

Προηγούμενο άρθροΚοροναϊός – 1.291 νέα κρούσματα και 43 θάνατοι – Στους 381 οι διασωληνωμένοι
Επόμενο άρθροΜυτιλήνη – Θρίλερ με τον θάνατο του 38χρονου ΕΠ.ΟΠ – Τα στοιχεία που εξετάζονται