Λίγες μέρες πριν από την έναρξη του Internationale Automobil-Ausstellung (IAA), ένα από τα μεγαλύτερα Car Shows στον κόσμο που πρόκειται να ανοίξει στις 7 Σεπτεμβρίου στο Μόναχο, η γερμανική περιβαλλοντική ΜΚΟ Deutsche Umwelthilfe (DUH) και η Greenpeace ανακοίνωσαν θα προσφύγουν στη δικαιοσύνη εναντίον της BMW, της Mercedes-Benz (του ομίλου Daimler), της Volkswagen και του μεγαλύτερου παραγωγού αργού πετρελαίου και φυσικού αερίου στη Γερμανία, της Wintershall Dea, για τις ευθύνες τους στην κλιματική αλλαγή.

Οι δικηγόροι Ρέμο Κλίνγκερ και Ρόντα Βέρχεγιεν, που εκπροσώπησαν ενάγοντες σε μια πρωτοποριακή υπόθεση τον Μάιο, η οποία κατέληξε ότι η Γερμανία θα πρέπει να καθορίσει μέχρι το τέλος του ερχόμενου χρόνου με ποιο τρόπο θα μειώσει τις εκπομπές άνθρακα σχεδόν στο μηδέν μέχρι το 2050, θα εκπροσωπήσουν τις ΜΚΟ όπως ανέφερε ανακοίνωση της DUH.

Στη συνέντευξη που παραχώρησε πριν λίγη ώρα η γερμανική περιβαλλοντική ΜΚΟ αναφέρθηκε πως οι τρεις γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες αντί να μειώνουν τους ρύπους τα τελευταία 25 χρόνια τους έχουν αυξήσει κατά 5%, ενώ στην πραγματικότητα τα υβριδικά μοντέλα είναι πιο ρυπογόνα απ’ ότι παρουσιάζονται. Επίσης κατηγορούν τη Wintershall Dea ότι σκοπεύει να αυξήσει την παραγωγή των ορυκτών καυσίμων κατά 30% μέσα στην επόμενη διετία.

Σύμφωνα με το Reuters, Daimler και η BMW ανακοίνωσαν ότι έχει δεσμευτεί να ικανοποιήσουν τους στόχους των συμφωνιών του Παρισιού για το κλίμα και ότι ήδη βρίσκονται στον δρόμο της κλιματικής ουδετερότητας. Ωστόσο, η ΜΚΟ κατηγορεί τον όμιλο Daimler  ότι ψεύδεται.

Πηγή: OT.gr

Προηγούμενο άρθροΘεσσαλονίκη – Παππούς είδε το drone στο μπαλκόνι και… λαχτάρησε – Κάλεσε την αστυνομία για βοήθεια
Επόμενο άρθροΤραγωδία στο Μαρκάτι Κερατέας – Ηλικιωμένη σώθηκε από τη φωτιά του Αυγούστου και… τη σκότωσε ο γιος της