Οι χορευτές της Ακαδημίας ζεϊμπέκικου Θεσσαλονίκης χόρεψαν μερικά από τα μουσικά “διαμάντια” που άφησε παρακαταθήκη ο Μίκης Θεοδωράκης: “Φεγγάρι μάγια μου ‘κανες”, “Δραπετσώνα” και “Βρέχει στη φτωχογειτονιά”. Στο τέλος μάλιστα, οι χορευτές ενώθηκαν με τουρίστες και χόρεψαν όλοι μαζί το συρτάκι του Ζορμπά!

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του grtimes.gr , ο ερμηνευτής και τραγουδιστής Παναγιώτης Καραδημήτρης, ο οποίος γνώριζε και προσωπικά τον Μίκη Θεοδωράκη ανέφερε ” θέλουμε με αυτόν τον τόπο να τιμήσουμε ως πόλη τον Μίκη Θεοδωράκη γιατί και εκείνος τίμησε τη Θεσσαλονίκη.

Πρωτίστως με το μεγάλο πανελλαδικό πολιτιστικό κίνημα, μιας και η δολοφονία του Λαμπράκη έγινε στη Θεσσαλονίκη. Και όπως επίσης τίμησε τη Θεσσαλονίκη με το εμβληματικό έργο του, τον Επιτάφιο, που αφορά στην ποίηση του Γιάννη Ρίτσου. Ο Μίκης Θεοδωράκης είχε δηλώσει ότι έχει τρεις ζωές: η μία για να πονάει, η μία για να θέλει και η άλλη για να νικάει. Εμείς χαιρετάμε την πρώτη ζωή, εκείνη που πονούσε και κρατάμε τις άλλες δύο για να θέλουμε και για να νικάμε”, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Προηγούμενο άρθροΓιώργος Μαζωνάκης για Μίκη Θεοδωράκη – Η κοινή τους αγάπη και η συγκινητική ανάρτηση
Επόμενο άρθροΥπόθεση Σεμέδο – Ελεύθερος με εγγύηση 5.000 ευρώ ο Νιγηριανός μάνατζερ