18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
No menu items!

Επικουρικές συντάξεις – Την αποσύρση του ασφαλιστικού ν/σ ζήτησε ο Κουτσούμπας

Δριμεία επίθεση στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας για τις αλλαγές στην επικουρική ασφάλιση εξασφάλισε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, ζητώντας την απόσυρσή του και σημειώνοντας πως όλες οι κυβερνήσεις έχουν βάλει την σφραγίδα τους σε ανατροπές της κοινωνικής ασφάλειας και κανένα κόμμα που ήταν στην κυβέρνηση δεν είναι αθώο.

Το νομοσχέδιο αυτό, τόνισε ο κ. Κουτσούμπας, είναι ένα ακόμα μέρος όλων των ανατροπών που επέφεραν οι αντιασφαλιστικοί νόμοι όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων, βάζοντας τη σφραγίδα τους και αυτό ο λαός δεν μπορεί να το ξεχνά.

Υπογράμμισε πως και πάλι «οι εργαζόμενοι είναι αυτοί που θα  πληρώνουν εισφορές, χωρίς να γνωρίζουν τι παροχές και εάν θα τις έχουν».

Χαρακτήρισε ως το μεγαλύτερο ψέμα της κυβέρνησης που λέει ότι θα υπάρχει «εγγύηση του κράτους» για τις εισφορές των εργαζομένων, λέγοντας πως «ρίσκο» και «διασφάλιση» δεν πάνε μαζί. Και θύμισε πως εγγυημένη ήταν η 13η και 14η σύνταξη, οι οποίες όμως κόπηκαν.

Το σχέδιο νόμου αυτό, είπε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, δεν είναι τίποτε άλλο από ένα χρηματοδοτικό εργαλείο για τη χρηματοδότηση των επιχειρηματικών ομίλων των εργαζόμενων στο όνομα της καπιταλιστικής ανάπτυξης. Πρόκειται, όπως είπε, για ένα νόμο έκτρωμα κατά θα καταπέσει από τους αγώνες των εργαζόμενων και του λαού.

Το ΚΚΕ ανέφερε ότι είναι υπέρ «μιας δημόσιας, καθολικής, υποχρεωτικής κοινωνικής ασφάλισης. Με αξιοπρεπείς συντάξεις και ανθρώπινη περίθαλψη» και επισήμανε πως «ο καθημερινός αγώνας του ΚΚΕ για την ανακούφιση του εργαζόμενου λαού εντάσσεται στην πρόταση του για ένα διαφορετικό δρόμο εξέλιξης της ελληνικής κοινωνίας, με πρωταγωνιστή τον εργαζόμενο λαό».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

dimarxe.gr