24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
No menu items!

Γκίκας Μαγιορκίνης – Σε ένα μήνα περιμένουμε αύξηση της μεταδοτικότητας

Η ενημέρωση των διαπιστευμένων συντακτών με θέμα το εθνικό σχέδιο εμβολιαστικής κάλυψης για τον κοροναϊό, την εξέλιξη της πανδημίας, τις μεταλλάξεις, την προοπτική των εμβολίων, την κατάσταση του Εθνικού Συστήματος Υγείας από τον Επίκουρο Καθηγητή Επιδημιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Γκίκα Μαγιορκίνη.

Ξεκινώντας την ενημέρωση, ο κ. Γκίκας Μαγιορκίνης αναφέρθηκε στην παγκόσμια κατάσταση της πανδημίας. Στην Ευρώπη η πανδημία δείχνει μικρή τάση συρρίκνωσης με μείωση των κρουσμάτων αλλά αύξηση των θανάτων. Βελτίωση έχει δείξει η Ιταλία και η Ισπανία, ενώ επιδείνωση η Γερμανία και οι βαλκανικές χώρες.

Σημάδια συρρίκνωσης της πανδημίας στην Ελλάδα

«Στην Ελλάδα ο συνολικός αριθμός των διαγνώσεων την τελευταία εβδομάδα έδειξε μία μικρή μείωση. Η πίεση στο σύστημα υγείας δείχνει σημάδια επιβράδυνσης με λιγότερες εισαγωγές την τελευταία εβδομάδα σε σχέση με την προηγούμενη. Η επιδημία δείχνει σημάδια σταθεροποίησης στην Ελλάδα, κάτι που ελπίζουμε να δούμε στο σύστημα υγείας σύντομα», ανέφερε ο Γκίκας Μαγιορκίνης.

«Ωστόσο η επιστροφή από τις διακοπές αναμένεται να φέρει μεγαλύτερη κινητικότητα. Το τείχος ανοσίας των νέων που είναι υψηλότερο από ότι τον Ιούνιο είναι σημαντική βοήθεια. Σε ένα μήνα από τώρα αναμένουμε αύξηση της μεταδοτικότητας», πρόσθεσε και εξήγησε ότι το ενθαρρυντικό είναι ότι παρά τον υψηλό αριθμό των διασωληνώμενων, ο ρυθμός αύξησής τους παρουσιάζει σταθεροποίηση.

Η πανδημία σε παγκόσμια κλίμακα μπαίνει σε ένα διαφορετικό στάδιο, με τις πλούσιες χώρες να προσπαθούν να επιστρέψουν στην κανονικότητα με τους εμβολιασμούς και τις φτωχότερες χώρες να προσπαθούν να αυξήσουν την πρόσβαση στα εμβόλια. Η αύξηση των εμβολιασμών στις πλούσιες χώρες βοηθά αυτήν τη στιγμή την οχύρωση από τις μεταλλάξεις παγκόσμια

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

dimarxe.gr