24.5 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
No menu items!

Τα προβλήματα των δήμων ζητούν λύσεις

Τα προβλήματα των δήμων είναι πολλά. Ειδικά με την ανάγκη να αντιμετωπιστεί η πανδημία αλλά και με την έναρξη της σχολικής χρονιάς, οι πιέσεις στους δημάρχους αυξάνεται.

Για το λόγο αυτό, κι εκφράζοντας κι άλλους δήμους, ο Γιάννης Μώραλης, δήμαρχος Πειραιά έστειλε σύμφωνα με πληροφορίες, επιστολή στον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ, Δημήτρη Παπαστεργίου.

Στην επιστολή παραθέτει σειρά από προβλήματα που αντιμετωπίζει ο ίδιος ως δήμαρχος στον Πειραιά, αλλά που αφορούν πολλούς ακόμη δήμους.

Ένα θέμα που έθεσε ο κ. Μώραλης είναι η ανάγκη να δοθεί έκτακτη χρηματοδότηση στους δήμους εξαιτίας των μειωμένων εσόδων που έχουν προκύψει λόγω των συνεπειών της πανδημίας.

Επίσης, με αφορμή την έναρξη της σχολικής χρονιάς, τονίζεται η υποχρηματοδότηση των σχολικών καθαριστριών και η αλλαγή του τρόπου πρόσληψης τους που υποχρεώνει τους Δήμους να βάζουν δικά τους χρήματα

Αναφορικά με τις προσλήψεις, πάγιο αίτημα της ΚΕΔΕ προς την κυβέρνηση θα πρέπει να είναι η πρόσληψη μόνιμου προσωπικού με βάση τις πραγματικές ανάγκες των δήμων, σε συνάρτηση με τις αυξημένες αρμοδιότητές τους.

Τέλος, στα θέματα που θα πρέπει να επιλύσει η κεντρική διοίκηση είναι και η ακραία υποστελέχωση και η άμεση  ενίσχυση της δημοτικής αστυνομίας, με δεδομένο ότι τα καθήκοντά  τους έχουν διευρυνθεί εξαιτίας της πανδημίας, ενώ παράλληλα ασκούν καθημερινά ελέγχους δίνοντας μεγάλο βάρος στην προστασία των κοινόχρηστων χώρων από  καταστροφές και βανδαλισμούς.

Πλέον, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ θα πρέπει να θέσει στην κυβέρνηση και τους αρμόδιους υπουργούς τα ζητήματα αυτά προκειμένου να βρεθούν λύσεις, προτού οι δήμαρχοι… σηκώσουν τα χέρια ψηλα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

dimarxe.gr