23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
No menu items!

Πλεύρης – Ζητώ συγγνώμη από τον Εβραϊκό λαό – Είμαι αντίθετος σε κάθε μορφή αντισημιτισμού

Συγγνώμη ζήτησε ο Θάνος Πλεύρης από το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδας μετά την ανακοίνωση με την οποία στηλίτευε παλαιότερες δηλώσεις του νυν υπουργού Υγείας για το Άουσβιτς κατηγορώντας τον για αντισημιτισμό.

Ο Θάνος Πλεύρης τονίζει πως σέβεται τα θύματα του Ολοκαυτώματος και είναι αντίθετος με κάθε μορφή αντισημιτισμού, ενώ επισημαίνει ότι οι δηλώσεις του αυτές έγιναν από την πλευρά του ως δικηγόρου υπεράσπισης του πατέρα του Κωνσταντίνου Πλεύρη.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Θάνου Πλεύρη έχει ως εξής:

«Ο σεβασμός μου στα θύματα του Ολοκαυτώματος των Εβραίων είναι απόλυτος και είμαι αντίθετος σε κάθε μορφή αντισημιτισμού. Το έχω δείξει με πολλές δημόσιες τοποθετήσεις μου με τρόπου που δεν επιδέχεται αμφισβήτησης. Οι ενστάσεις του ΚΙΣ στο πρόσωπό μου λόγω της αγόρευσής μου ως δικηγόρου υπεράσπισης του πατέρα μου, με το οποίο διαφωνώ πλήρως είναι κατανοητές. Ουδέποτε, πάντως, θέλησα να προσβάλω τον εβραϊκό λαό και ζητώ συγνώμη εάν το έπραξα. Είμαι βέβαιος ότι με τη δράση μου ως υπουργός Υγείας θα άρω και την παραμικρή επιφύλαξη σε όσους αμφισβητούν τον σεβασμό μου στο Ολοκαύτωμα των Εβραίων και θα διαπιστώσουν ότι σε καμία περίπτωση δεν διέπομαι από αντισημιτικά αισθήματα».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

dimarxe.gr