18.7 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
No menu items!

Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο – Ο Πλεύρης να ζητήσει συγγνώμη για όσα έλεγε παλιότερα για το Άουσβιτς

Να ζητήσει συγγνώμη από τον Εβραϊκό λαό καλεί το νέο υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδας με αφορμή παλιότερες δηλώσεις του κ. Πλεύρη για το Άουσβιτς.

«Περιμένουμε από τον κ. Θάνο Πλεύρη την έκφραση συγνώμης προς τον Εβραϊκό λαό για την αναφορά του αυτή και σαφή καταδίκη της μισαλλοδοξίας, του αντισημιτισμού και των αρνητών του Ολοκαυτώματος, ευθυγραμμιζόμενος με τις διακηρυγμένες θέσεις του Έλληνα Πρωθυπουργού» αναφέρει μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή του το ΚΙΣΕ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΚΙΣΕ έχει ως εξής:

«Το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος εκφράζει την ανησυχία του από την τοποθέτηση του κ. Θάνου Πλεύρη στη θέση του Υπουργού Υγείας.

»Ο κ. Θάνος Πλεύρης το 2009 ενώπιον της Ελληνικής Δικαιοσύνης έκανε, μεταξύ άλλων, την εξής αναφορά: «…..Και θα σας πω σε θέματα που σας έχουν προβληματίσει:

»Σας προβλημάτισε η αναφορά για το Άουσβιτς. Που λέει ότι «να τηρείται σε καλή κατάσταση το στρατόπεδο του Άουσβιτς». Εγώ παίρνω την ακραία εκδοχή. Ότι ο κατηγορούμενος εκεί πέρα εννοεί: «Να διατηρείται σε καλή κατάσταση το στρατόπεδο του Άουσβιτς, γιατί θέλω κάποια στιγμή να επανέλθει εθνικοσοσιαλιστικό καθεστώς, να επανέλθει ο Χίτλερ, να πάρει τους Εβραίους και να τους βάλει στο Άουσβιτς». Ποια παρότρυνση είναι αυτή; Ποια διέγερση; Δεν μπορεί δηλαδή κάποιος να πιστεύει και να θέλει να πιστεύει ότι «θέλω να εξοντώσω κάποιον;».

Περιμένουμε από τον κ. Θάνο Πλεύρη την έκφραση συγνώμης προς τον Εβραϊκό λαό για την αναφορά του αυτή και σαφή καταδίκη της μισαλλοδοξίας, του αντισημιτισμού και των αρνητών του Ολοκαυτώματος, ευθυγραμμιζόμενος με τις διακηρυγμένες θέσεις του Έλληνα Πρωθυπουργού.

Ελπίζουμε δε ότι ο νέος υπουργός θα αντιμετωπίσει όλους τους πολίτες της χώρας ισότιμα, ανεξαρτήτως χρώματος, φυλής ή θρησκεύματος.

Αθήνα, 1η Σεπτεμβρίου 2021».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

dimarxe.gr