22 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

ΗΠΑ – Η πλειονότητα των εταιρειών ζητά εμβολιασμένους εργαζόμενους

Περισσότερες από τις μισές αμερικανικές εταιρείες σχεδιάζουν να επιβάλουν τον εμβολιασμό στους χώρους εργασίας μέχρι το τέλος του έτους, με σχεδόν το ένα τέταρτο να θεωρεί τον εμβολιασμό ως προϋπόθεση για την απασχόληση, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύει το Reuters.

Μπροστά στην εξάπλωσης της μετάλλαξης Δέλτα, που ασκεί πιέσεις στο σύστημα υγειονομικής περίθαλψης των ΗΠΑ, πολλές εταιρείες θεωρούν υποχρεωτική τη μάσκα και αλλάζουν τις πολιτικές εμβολιασμού τους.

Η μητρική Google της Alphabet Inc , η Walmart και η Goldman Sachs συγκαταλέγονται στην λίστα των εργοδοτών που απαιτούν από μέρος από όλο όλο το προσωπικό τους να έχει εμβολιαστεί.

Στην έρευνα που πραγματοποίησε η Willis Towers Watson μεταξύ 18 και 25 Αυγούστου συμμετείχαν 961 αμερικανικές εταιρείες που απασχολούν περίπου 9,7 εκατομμύρια άτομα.

Το 52% των εργοδοτών

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, μέχρι το τέταρτο τρίμηνο του 2021, πάνω από το 52% των εργοδοτών μελετά να εφαρμόσει τον υποχρεωτικό εμβολιασμό για ποσοστό ή για όλο το προσωπικό τους, από 21% την προηγούμενη μέτρηση.

Οι περιορισμοί αυτά θα μπορούσαν να κυμαίνονται από την απαίτηση εμβολιασμού του προσωπικού ώστε να έχει πρόσβαση σε κοινόχρηστους χώρους, όπως καφετέριες, έως την απαίτηση εμβολιασμού για όλους τους εργαζόμενους.

Την περασμένη εβδομάδα, η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ χορήγησε πλήρη έγκριση στο εμβόλιο Pfizer Inc (PFE.N) /BioNTech SE COVID-19, ένα σημαντικό βήμα που θα μπορούσε να βοηθήσει στην επιτάχυνση των εμβολιασμών στις Ηνωμένες Πολιτείες.

«Περιμένουμε ακόμη περισσότερους εργοδότες να θεσπίσουν εντολές εμβολίου μετά την έγκριση του Fc εμβολίου από τον FDA», δήλωσε ο Jeff Levin-Scherz, της Willis Towers Watson.

Η έρευνα διαπίστωσε ότι ο αριθμός των εργοδοτών που παρακολουθούν αν οι εργαζόμενοι έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους αυξάνεται, με περισσότερες εταιρείες να εξετάζουν την εφαρμογή οικονομικών κινήτρων για εμβολιασμούς.

Περίπου το 62% του πληθυσμού των ΗΠΑ έχει λάβει τουλάχιστον μία δόση, ενώ περισσότεροι από τους μισούς ή περίπου το 52% είναι πλήρως εμβολιασμένοι , σύμφωνα με το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων.

Πηγή: ΟΤ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

dimarxe.gr