22 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Θεσσαλονίκη – Ολοκληρώνεται το Σάββατο o καθαρισμός του Σέιχ Σου

Στις 29 Αυγούστου αναμένεται να ολοκληρωθεί η επιχείρηση του καθαρισμού του δάσους του Σέιχ Σου στη Θεσσαλονίκη. Μέχρι στιγμής έχουν καθαριστεί περίπου 7.500 στρέμματα δάσους από ξερά χόρτα, κλαδιά και δέντρα και έχουν συγκεντρωθεί 7.000 τόνοι από μπάζα, ογκώδη και σκουπίδια.

Σύμφωνα με την αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης, Βούλα Πατουλίδου, που βρέθηκε σήμερα στην περιοχή: «Το Σάββατο θα έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες που ξεκίνησαν εδώ και καιρό, ενώ μαζεύονται όλα τα υπολείμματα και από τις χαράδρες, σε συνεννόηση και υπό την καθοδήγηση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας. Ό,τι κλαδί υπήρχε σε σημείο που εγκυμονούσε κινδύνους μαζεύτηκε».

Επίσης, στις δηλώσεις της η κυρία Πατουλίδου αναφέρθηκε και στη φωτιά που ξέσπασε στα μέσα Ιουλίου στο δάσος. Όπως τόνισε: «Ήμασταν προετοιμασμένοι, ήμασταν σε επιφυλακή, ήταν σύμμαχος και ο καιρός και τα καταφέραμε. Μακάρι να μην ξαναζήσουμε αυτές τις φωτιές, γιατί η Ελλάδα είναι μια σπιθαμή στον χάρτη και θα πρέπει ο ένας να στηρίζει τον άλλον».

Θυμίζουμε ότι οι εργασίες ξεκίνησαν πριν από περίπου δύο μήνες και στην επιχείρηση συμμετείχαν περισσότεροι από 60 εργαζόμενοι, οι οποίοι με τη βοήθεια μηχανημάτων έργου και φορτηγών συνέλεξαν, θρυμμάτισαν και απομάκρυναν τα ξερά δέντρα που είχαν υλοτομηθεί.

Στις αρχές Ιουνίου ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, βρέθηκε επί τόπου και πραγματοποίησε επιχειρησιακή σύσκεψη και αυτοψία. Τότε ο κ. Χαρδαλιάς υπογράμμισε ότι «το ζήτημα με τον καθαρισμό του Σέιχ Σου δεν είναι το μόνο και ότι επιχειρησιακά θα επικαιροποιηθεί το σχέδιο, με τον πνεύμονα πρασίνου να κλείνει και στο Τριάδι». Επίσης, επισήμανε ότι κάθε χρόνο θα υπάρχει συγκεκριμένο πρόγραμμα που αφορά στον καθαρισμό και ό,τι άλλο χρειάζεται για την προστασία του δάσους.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

dimarxe.gr