19.8 C
Athens
Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

1.200 θέσεις σε Πολιτική Προστασία και Υπ. Περιβάλλοντος

Την ίδρυση της ΕΜΟΔΕ (Ειδική Μονάδα Δασικών Επιχειρήσεων) ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στα μέτρα άμεσης παρέμβασης τα οποία «απαιτούνται χθες» όπως τα έργα συγκράτησης των εδαφών για να εξασφαλιστεί ότι δεν θα υπάρχουν πλημμύρες στις περιοχές που επλήγησαν. «Προέχουν οι άμεσες παρεμβάσεις στα δάση. Δίνονται κίνητρα για την εμπλοκή του ιδιωτικού τομέα στην προσπάθεια.

Πολύ σημαντική πρωτοβουλία ο θεσμός του ανάδοχου αναδάσωσης, όπου οι ιδιωτικές εταιρείες που έχουν τεχνογνωσία να αναλάβουν έργα αναδάσωσης και να παραδίδουν τελικό αποτέλεσμα στο κράτος» είπε ο κ. Μητσοτάκης. Τόνισε επίσης ότι ετοιμάζεται με την Πολιτική Προστασία και την Πυροσβεστική μια Ειδική Μονάδα Δασικών Επιχειρήσεων με 500 άτομα, που θα έχουν μεγαλύτερη δυνατότητα να μπαίνουν μέσα στο δάσος και να αντιμετωπίζουν την πυρκαγιά πριν αυτή φτάσει στο οδικό δίκτυο. «Μπορεί να γίνει αυτό με ορίζοντα το 2022» είπε.

Και άλλες 700 για το Εθνικό Σχέδιο Αναδασώσεων

Παράλληλα προωθείται και η πρόσληψη 700 εποχικών υπαλλήλων, κυρίως δασολόγων, δασοπόνων, δασοφυλάκων και διοικητικών προκειμένου να συμβάλλουν στο Εθνικό Σχέδιο Αναδασώσεων. Σύμφωνα με τον υφυπουργό Περιβάλλοντος Γιώργο Αμυρά, αναμένεται να προσληφθούν «350 δασολόγοι, 200 δασοπόνοι και 150 διοικητικοί» οι οποίοι «θα στελεχώσουν τις δασικές υπηρεσίες, για την κάλυψη άμεσων αναγκών».

Οι διαδικασίες πρόσληψης 700 εποχικών υπαλλήλων, θα ολοκληρωθούν μέσω των προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ, συγχρηματοδοτούμενων από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο και το υπουργείο Ανάπτυξης. Από την πλευρά τους, οι επικεφαλής των ενώσεων έθεσαν στον κ. Αμυρά το θέμα της πλήρους αξιοποίησης των πιστώσεων που κατανέμει το ΥΠΕΝ στις Δασικές Υπηρεσίες των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων της χώρας και συζητήθηκαν προτάσεις για την καλύτερη διαχείριση και αξιοποίηση των δασών με την υιοθέτηση καινοτόμων τεχνολογιών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

dimarxe.gr