24.7 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
No menu items!

Πατούλης: Δεν αποκλείεται ο εμπρησμός στις χθεσινές πυρκαγιές

Η άμεση δράση και οι συντονισμένες ενέργειες αποσόβησαν τα χειρότερα στις χθεσινές πυρκαγιές δήλωσε στην «Κοινωνία Ώρα MEGA» ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης.
«Οι φωτιές ήταν κοντά σε κατοικημένες περιοχές και εάν δεν υπήρχαν σωστές ενέργειες μπορεί να είχαμε τραγικά αποτελέσματα. Η φωτιά μπορεί να αντιμετωπιστεί με αμεσότητα, ενότητα και συντονισμό» σημείωσε ο κ. Πατούλης.

Σύμφωνα με τον περιφερειάρχη δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο οι φωτιές σε Σταμάτα και Ροδόπολη να προήλθαν από εμπρησμό. «Εξετάζεται και ο εμπρησμός. Και δεν αποκλείεται. Δυστυχώς τις περισσότερες φορές το ανθρώπινο χέρι συμβάλει σε μια διαδικασία καταστροφής του περιβάλλοντος. Πολύ σύντομα το ανακριτικό της Πυροσβεστικής θα έχει αποτελέσματα».

Σήμερα θα αρχίσει η καταγραφή των ζημιών, οι οποίες θα ολοκληρωθούν τα επόμενα 2-3 24ώρα.

«Να αποφύγομε οποιαδήποτε μορφές εργασίας στο ύπαιθρο, καύση σκουπιδιών ή χόρτων, η μηχανικές κινήσεις που μπορούν να προκαλέσουν σπινθήρα» πρόσθεσε ο κ. Πατούλης, υπογραμμίζοντας την ανάγκη να καθαριστούν και τα οικόπεδα.

Τέλος, σήμερα, θα ανακοινωθούν από την Περιφέρεια οι αίθουσες που θα μπορούν οι πολίτες θα μπορούν να δροσιστούν λόγω καύσωνα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

dimarxe.gr