18.2 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
No menu items!

Βελόπουλος: Άρση ασυλίας αποφάσισε η Βουλή

Με 263 υπέρ έναντι 9 κατά, η Ολομέλεια της Βουλής αποφάσισε την άρση ασυλίας του προέδρου της Ελληνικής Λύσης Κυριάκου Βελόπουλου.

Ακραίες δηλώσεις κατά των Ρομά

Η υπόθεση του Κυριάκου Βελόπουλου αφορά μήνυση που κατέθεσαν εναντίον του δύο Ρομά, για ακραία δήλωση στοχοποίησής τους που έκανε, με αφορμή περιστατικό που είχε σημειωθεί στην Μεσσήνη, με την οποία είχε ταχθεί υπέρ της οπλοκατοχής, ώστε τα θύματα ληστειών να μπορούν να αμύνονται, όπως ισχυρίστηκε.

Τασσόμενος υπέρ της οπλοκατοχής, ο Κυριάκος Βελόπουλος τον περασμένο Οκτώβριο για την επίμαχη υπόθεση είχε μεταξύ άλλων αναφέρει ότι η εκπαίδευση των Ελλήνων στα όπλα χρειάζεται για «όταν μπουκάρει μέσα ο κάθε Ρομά, θα τον κάνει κόσκινο» και είχε συμπληρώσει:

«Κόσκινο» και «βούλιαγμα»

«Επειδή πήγε το κατακάθι, ο εγκληματίας ο 18χρονος μπήκε να ληστέψει το σπίτι του και επειδή πήρε την καραμπίνα και τον πυροβόλησε, τον προφυλάκισαν γιατί εκβίαζαν οι εγκληματίες οι Ρομά, που δεν είναι όλοι εγκληματίες, όμως ας τους απομονώσουν οι ίδιοι. Δεν ψάχνω εγώ ποιος είναι καλός και ποιος κακός. Τι έκανε ο άνθρωπος; Αμύνθηκε. Και τον βάλανε φυλακή, τον προφυλάκισαν επειδή βγήκαν σε όλη την Ελλάδα να την κάψουν. Κόρινθο, Καλαμάτα, Μέγαρα. Ποιοι είναι όλοι αυτοί; Στο καράβι και βούλιαγμα».

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ ο ίδιος ο κ. Βελόπουλος ζήτησε την άρση ασυλίας του, ενώ θετική ήταν και η εισήγηση της Επιτροπής Δεοντολογίας προς την Ολομέλεια.

Την άρση ασυλίας καταψήφισαν μόνο οι 9 βουλευτές του κόμματος του, ενώ όλα τα υπόλοιπα κόμματα την υπερψήφισαν.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

dimarxe.gr