21.3 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Δήμος Βόρειας Κυνουρίας: Τμηματική διακοπή υδροδότησης

Τις τελευταίες μέρες έχουν διαπιστωθεί έντονα προβλήματα υδροδότησης και επάρκειας ύδατος στην Κοινότητα Κορακοβουνίου, που οφείλονται σε πολύ αυξημένες καταναλώσεις υδρευτικού ύδατος.

Η Διοίκηση και το προσωπικό της ΔΕΥΑ Βόρειας Κυνουρίας έχει, και θα καταβάλλει, κάθε δυνατή προσπάθεια για περιορισμό κάθε πιθανής διαρροής και απώλειας ύδατος, καθώς και ενίσχυσης της κεντρικής δεξαμενής του χωριού με μεταφορά ύδατος με υδροφόρο όχημα, όποτε κρίνεται αναγκαίο.


Όμως, οι πολύ υψηλές θερμοκρασίες των τελευταίων ημερών σε συνδυασμό με αυξημένες καταναλώσεις επιδεινώνουν και εντείνουν ακόμα πιο πολύ το πρόβλημα της επάρκειας ύδατος και δυστυχώς, παρά την έλλειψη νερού παρατηρείται το φαινόμενο των πολύωρων ποτισμάτων κήπων και χωραφιών, και μάλιστα κατά τις απογευματινές ώρες, οπότε οι ανάγκες κατανάλωσης πολλαπλασιάζονται.


Ως εκ τούτου, η Υπηρεσία και με τη σύμφωνη γνώμη του Προέδρου της Κοινότητας, αποφάσισε και θέτει σε εφαρμογή την τμηματική διακοπή υδροδότησης στο δίκτυο ύδρευσης μετά το βενζινάδικο «Καραμέρου», από σήμερα Παρασκευή, 2 Ιουλίου 2021.

Συγκεκριμένα, το τμήμα του χωριού από την κάτω πλευρά της επαρχιακής οδού Άστρους – Λεωνιδίου, που υδροδοτείται από δίκτυο ύδρευσης πλησίον του βενζινάδικου «Καραμέρου», και το οποίο περιλαμβάνει κυρίως αγροτικές εκτάσεις, θα υδροδοτείται καθημερινά το πρωί 7:00-9:00π.μ. και το απόγευμα 6:00-8:00μ.μ.


Επιπλέον, καλούμε όλους τους κατοίκους του χωριού να περιορίσουν στο ελάχιστο την σπατάλη του νερού και να συμβάλουν στην επάρκειά του, που σύμφωνα με τον Κανονισμό Ύδρευσης, έχει ως πρώτη αποστολή την κάλυψη των ανθρώπινων αναγκών.

Υπενθυμίζουμε ότι:

«Η συμμετοχή όλων στην προσπάθεια ορθολογικής χρήσης του νερού, για οικιακή χρήση και όχι για αρδευτικές ή άλλες ανάγκες, είναι απαραίτητη, ώστε να αποτραπεί ο κίνδυνος έλλειψής του.»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

dimarxe.gr