22.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
No menu items!

Χαλκιδική: 12χρονη διέσωσε άνδρα από πνιγμό σε παραλία

Έναν λουούμενο που έχασε τις αισθήσεις του την ώρα που κολυμπούσε στη Μόλα Καλύβα Χαλκιδικής έσωσε ένα 12χρονο κορίτσι. Σύμφωνα με ανάρτηση της οργάνωσης «Kids Save Lives» στο Facebook, η 12χρονη Λεμονιά έφτασε πρώτη δίπλα στον άνδρα αφού τον έβγαλαν στην ακτή, προσφέροντάς του άμεση βοήθεια.

Στην επίμαχη ανάρτηση διαβάζουμε: “Πριν λίγες ώρες ένας άνθρωπος κινδύνευσε από παρ’ολιγον πνιγμό στη Μόλα Καλύβα Κασσάνδρας Χαλκιδικής. Ενώ κολυμπούσε έχασε τις αισθήσεις του, με αποτέλεσμα να κινδυνεύσει πολύ σοβαρά η ζωή του. Πολλοί άνθρωποι βοήθησαν, ένας γιατρός και εκπαιδευμένοι πολίτες, ξεχώρισε όμως ένα 12χρονο κορίτσι! Η 12χρονη Λεμονιά ήταν η πρώτη που έφτασε δίπλα στο θύμα αφού τον έβγαλαν στην ακτή, φορώντας γάντια και μάσκα τον τοποθέτησε σε πλάγια θέση ασφαλείας για να προστατεύσει τον αεραγωγό του ημιλιπόθυμου άντρα.

Μέχρι την άφιξη του ασθενοφόρου, ο μπαμπάς της Κλεάνθης (Εθελοντής Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης Κασσάνδρας), χορήγησε το απαραίτητο για την κατάσταση του θύματος οξυγόνο, έχοντας πάντα δίπλα του τον Αυτόματο Εξωτερικό Απινιδωτή της κοινότητας για κάθε ενδεχόμενο!

Στη συνέχεια με το ασθενοφόρο διακομίστηκε στο Κέντρο Υγείας Κασσανδρείας και το Νοσοκομείο του Νομού Χαλκιδικής, με τις ελπίδες όλων για καλή ανάρρωση.»

Η Λεμονιά εκπαιδεύτηκε ξανά και ξανά στις Πρώτες Βοήθειες, καθώς το σχολείο της συμμετέχει σε ετήσια βάση στο εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας εθελοντικό εκπαιδευτικό μας πρόγραμμα “KIDS SAVE LIVES – Τα Παιδιά Σώζουν Ζωές”.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

dimarxe.gr