18.1 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Αθλήτρια φαινόμενο από τη Νέα Σμύρνη

Η Νέα Σμύρνη είναι θερμοκοιτίδα αθλητών. Πρόσφατο παράδειγμα η μόλις 15 ετών αθλήτρια Σταυρίνα-Μυρσίνη Γαρυφάλλου που για το 2021 στέφθηκε πρωταθλήτρια ξιφασκίας στο Ομαδικό στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα Νεανίδων U17, Πρωταθλήτρια Ελλάδας στο Νέων Γυναικών U20 και Πρωταθλήτρια Ελλάδας στο Ομαδικό Νέων Γυναικών U20.

Ο δήμαρχος της Νέας Σμύρνης Σταύρος Τζουλάκης την υποδέχθηκε στο γραφείο του προκειμένου να την τιμήσει, να μάθει για την πορεία της και φυσικά να ακούσει από την ίδια τους προβληματισμούς της αλλά και τις ανάγκες που μπορεί να έχει στη προσπάθεια της να εξελιχθεί περαιτέρω στο όχι τόσο δημοφιλές αλλά ιστορικό άθλημα της ξιφασκίας.

Ένα μοναχικό και κοστοβόρο άθλημα που ο δήμος της Νέας Σμύρνης δεσμεύτηκε να συνδράμει τα μέγιστα ώστε η αθλήτρια να αισθάνεται πως σε αυτή την προσπάθεια δεν είναι μόνη.

Είναι σπουδαίο για κάθε αθλητή να ξέρει πως η δημοτική αρχή στέκεται αρωγός στην προσπάθεια αυτή διότι όπως λέει: «Το άθλημα της ξιφασκίας είναι πολυέξοδο. O εξοπλισμός είναι πολύ ακριβός και για να μπορέσεις να είσαι στην κορυφή θα πρέπει να συμμετέχεις σε πολλές διοργανώσεις στο εξωτερικό με δικά σου έξοδα.

Θα ήταν μεγάλη βοήθεια να υπάρχει κάποια οικονομική στήριξη στις μεγάλες διοργανώσεις όπως είναι τα πανευρωπαϊκά και παγκόσμια πρωταθλήματα που όλα τα έξοδα επιβαρύνουν τον αθλητή».

Φαίνεται πως η νοοτροπία του νικητή που έχει χτίσει ο Σταυρίνα είναι ένας καλός οδηγός για το μέλλον. «Κίνητρο σε έναν αγώνα είναι πάντα η νίκη και η πρώτη θέση. Γι’ αυτά αγωνίζομαι κάθε φορά.

Η συμβουλή που έχω κρατήσει είναι ότι η δουλειά και η προσπάθεια κάποια στιγμή θα δώσουν αποτελέσματα». Αλαζονεία και έλλειψη σεβασμού προς τον αντίπαλο στο μυαλό της δεν υπάρχουν σαν έννοιες.

«Είναι γεγονός πως η ξιφασκία είναι άθλημα πολυδιάστατο καθώς αναπτύσσει σε έναν αθλητή τόσο τα σωματικά και πνευματικά του χαρίσματα όσο και την συμπεριφορά του. Προάγει το ευ αγωνίζεσθε, την αυτοπειθαρχία και το σεβασμό και συνάμα ενισχύει την οργανωτικότητα  και την λήψη σύνθετων αποφάσεων» λέει με μεγάλη ωριμότητα.

Για να φτάσεις στη κορυφή θέλει σκληρή δουλειά: « Μετά το σχολείο έχω καθημερινές προπονήσεις τόσο με το Σύλλογό μου όσο και με την Εθνική Ομάδα στο ΟΑΚΑ. Στην ημέρα θα πρέπει να συμπεριλάβω, βέβαια, και το διάβασμά μου για το σχολείο και τις ξένες γλώσσες. Τον ελεύθερο χρόνο μου, που είναι πολύ λίγος, μου αρέσει να ακούω μουσική και να κάνω βόλτες με τους φίλους μου στην όμορφη πλατεία της Νέας Σμύρνης που αγαπώ πολύ» λέει.

Θεωρεί την συμμετοχή της στο παγκόσμιο πρωτάθλημα που έγινε στο Κάιρο τον Απρίλιο του 2021 εν μέσω πανδημίας με τις πολύ δύσκολες συνθήκες λόγω των μέτρων κατά του κορονοϊού, ως την σημαντικότερη στη μέχρι σήμερα πορεία της. Εκεί μπορεί να μην κέρδισε αλλά μπόλιασε με εμπειρία τον χαρακτήρα και τις δεξιότητες της.

Ο Δήμος Νέας Σμύρνης, και πιο συγκεκριμένα ο Αθλητικός Οργανισμός, θα σταθεί δίπλα στην προσπάθεια της νεαρής αθλήτριας την επόμενη χρονιά. Ο Αντιδήμαρχος Διονύσης Κονιδάρης δήλωσε σχετικά: «Είμαστε περήφανοι για τις επιτυχίες της Σταυρίνας που ήρθαν μετά από σκληρή δουλειά. Για το λόγο αυτό θα σταθούμε ενεργά δίπλα της, αρωγοί και συμπαραστάτες στην προσπάθειά της για επιτυχίες σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο».

Σε πολλούς δήμους της χώρας οι αθλητικοί χώροι είναι γεμάτοι με παιδιά που μαθαίνουν το αθλητικό ιδεώδες και το ευ αγωνίζεσθε. Οι αθλητικές υποδομές είναι ζωτικής σημασία όσο και το οξυγόνο που αναπνέουμε. Κανένα ευρώ δεν πάει χαμένο όταν σχετίζεται με την πνευματική και αθλητική εξέλιξη των παιδιών.

Χτίσαμε παντού στις μεγάλες αστικές πόλεις της χώρας ας αφήσουμε όμως χώρο για να αθλούνται τα παιδιά. Είναι το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε για αυτά. Η Νεοσμυρνιώτισα Σταυρίνα ήδη ανταποδίδει την στήριξη της πόλης της Νέας Σμύρνης στις προσπάθειες της.

Είναι στο χέρι όλων των δημοτικών αρχών να επενδύσουν χρόνο και χρήμα σε αυτά τα παιδιά. Διότι αθλητισμός και υγεία πνευματική είναι δάχτυλα στο ίδιο χέρι.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

dimarxe.gr