«Με αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης, που κατά τα άλλα διαφημίζει την μετάβαση της δικαιοσύνης στην ψηφιακή εποχή, ανακοινώνεται για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες μέρες, η υπολειτουργία του Διοικητικού Πρωτοδικείου της Αθήνας, λόγω… υπερβολικής ζέστης!!!», δήλωσε ο τομεάρχης Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ, Θεόφιλος Ξανθόπουλος, για τις συνθήκες στο συγκεκριμένο δικαστήριο.

Υπενθυμίζεται ότι, την έλλειψη συστήματος κλιματισμού στο Διοικητικό Πρωτοδικείο της Αθήνας, είχε αναδείξει και ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, Δημήτρης Βερβεσός, κάνοντας λόγο, μάλιστα, για τριήμερη αναστολή των εργασιών του δικαστηρίου λόγω αναμενόμενου… καύσωνα.

Ωστόσο, το δικαστήριο διέψευσε τα περί τριήμερης αναστολής, επιβεβαιώνοντας πάντως τα προβλήματα λόγω «απουσίας» κλιματισμού.

Ο κ. Ξανθόυπουλος επισημαίνει τα όσα αναφέρονται στην ανακοίνωση του δικαστηρίου, σύμφωνα με την οποία «τεχνικά προβλήματα στη λειτουργία των μηχανημάτων κλιματισμού-εξαερισμού, είχαν ως αποτέλεσμα από σήμερα Τετάρτη ως την Παρασκευή, το Διοικητικό Πρωτοδικείο της Αθήνας να λειτουργεί ξανά με το απολύτως απαραίτητο προσωπικό ασφαλείας, που θα εξυπηρετεί βασικές μόνο λειτουργίες του».

Ο τομεάρχης Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζει «αδιανόητη» την κατάσταση, τονίζοντας πως δεν έχει καμία σχέση με τα ευρωπαϊκά δεδομένα απονομής της δικαιοσύνης και «προσβάλλει την αξιοπρέπεια» των λειτουργών της, αλλά και των πολιτών.

Και καταλήγει: «Ο υπουργός Δικαιοσύνης, ας αφήσει τα ευχολόγια και τις ανέξοδες διακηρύξεις και ας αναλάβει τις ευθύνες του. Να καλύψει άμεσα​ η κυβέρνηση τις στοιχειώδεις ανάγκες για την ομαλή και πλήρη λειτουργία των δικαστηρίων όλης της χώρας». 

Προηγούμενο άρθροΠαραπέμπεται σε Ειδικό Δικαστήριο ο Νίκος Παππάς με 178 ψήφους
Επόμενο άρθρο«Όχι» στη συμμετοχή δικηγόρων και λογιστών στην έκδοση των συντάξεων – Προσφυγή συλλόγων στο ΣτΕ