17 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Πέτρος Φιλίππου: «Φαραωνικού τύπου ανεμογεννήτριες δεν μπαίνουν στον δήμο Σαρωνικού»

Συνέντευξη του δημάρχου Σαρωνικού Πέτρου Φιλίππου, στην ιστοσελίδα kedenews.gr Πέτρος Φιλίππου: «Φαραωνικού τύπου ανεμογεννήτριες δεν μπαίνουν στον δήμο Σαρωνικού»

Συνέντευξη με κεντρικό θέμα την δημιουργία αιολικού σταθμού στο Πάνειο όρος και την έντονη αντίδραση της τοπικής κοινωνίας αλλά και τις άμετρες, συνεχιζόμενες χωροθετήσεις ανεμογεννητριών σε όλη την επικράτεια, παραχώρησε ο δήμαρχος Σαρωνικού Πέτρος Φιλίππου στην ιστοσελίδα kedenews.gr και στον δημοσιογράφο Γιώργο Μανουσακάκη. «H κοινωνία του Σαρωνικού βρίσκεται σε εγρήγορση μέχρι να τελειώσει αυτή η μάχη» τόνισε ο κος. Φιλίππου συμπληρώνοντας ότι τα αιολικά πάρκα τοποθετούνται με γνώμονα τα στενά επιχειρηματικά συμφέροντα και όχι το ενεργειακό δυναμικό των περιοχών και τη διαβούλευση με τους κατοίκους.


Ο κος. Φιλίππου αναφέρθηκε επίσης σε ένα ακόμη μεγάλο ζήτημα που έχει ξεσηκώσει την κοινή γνώμη του δήμου, δηλαδή την εγκατάσταση «Μονάδας Ηλεκτροπαραγωγής από Βιορευστά» σε κοντινή απόσταση από τον οικισμό των Καλυβίων. «Ξεκαθαρίζουμε ότι δεν θα επιτρέψουμε τη λειτουργία μιας εγκατάστασης που δεν πληροί τα εχέγγυα περιβαλλοντικής προστασίας και αντίκειται στη βούληση των κατοίκων. Και δεσμευόμαστε ότι θα αξιοποιήσουμε κάθε ένδικο μέσο προκειμένου να αποτρέψουμε σχεδιασμούς που
γίνονται ερήμην των πολιτών», υπογράμμισε ο δήμαρχος Σαρωνικού.

Διαβάστε όλη τη συνέντευξη:
https://www.kedenews.gr/synenteyxeis/346105_p-filippoy-faraonikoy-typoy-
anemogennitries-den-mpainoyn-sto-dimo-saronikoy

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

dimarxe.gr