22.3 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
No menu items!

Ηλιούπολη: Συνεχίζεται η πολιτική αντιπαράθεση για την υπόθεση της 18χρονης – «Ο ΣΥΡΙΖΑ επιμένει στο ψέμα και την υποκρισία» λέει ο Χρυσοχοΐδης

Συνεχίζεται η πολιτική αντιπαράθεση για την υπόθεση της 18χρονης, την οποία κακοποιούσε συστηματικά και εξέδιδε 39χρονος αστυνομικός, με τον ΣΥΡΙΖΑ και το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη να εξαπολύουν εκατέρωθεν πυρά.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ επιμένει στο ψέμα και την υποκρισία»

Σε νεότερη ανακοίνωσή του το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, εγκαλεί για ψέμα και υποκρισία τον ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως αναφέρει: «Παρά τις ταχύτατες συλλήψεις και τις συντριπτικές απαντήσεις που δόθηκαν για τον τρόπο που κινήθηκε η Ελληνική Αστυνομία στην υπόθεση κακοποίησης της 18χρονης, ο ΣΥΡΙΖΑ εξακολουθεί να επιμένει στο ψέμα και στην υποκρισία.

Ενημερώνουμε ότι:

1. Ο συλληφθείς αστυνομικός έχει τεθεί σε αργία με απόλυση από τις 19 Ιουνίου 2021 με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας για εξύβριση και απειλή σε βάρος άλλου αστυνομικού.

2. Από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας έχει υποβληθεί στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή αίτημα για δημοσιοποίηση της φωτογραφίας του και των στοιχείων του, το οποίο ωστόσο προϋποθέτει την έκδοση σχετικής διάταξης του Εισαγγελέα.

3. Στον συγκεκριμένο αστυνομικό την 26 Μαρτίου 2021 χορηγήθηκε φύλλο πορείας στο πλαίσιο ενίσχυσης της Υποδιεύθυνσης Πεζών Περιπολιών με συνολικά 103 αστυνομικούς.

4. Η ανεύρεση και σύλληψη τυχόν άλλων εμπλεκομένων είναι θέμα τιμής για την αστυνομία. Θα αποδοθεί δικαιοσύνη.

ΣΥΡΙΖΑ: Είναι μέλος της ΝΔ ο αστυνομικός;

Νωρίτερα ο Tομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της Κ.Ο ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Σπίρτζης, επανήλθε στο θέμα, θέτοντας μεταξύ άλλων το ερώτημα: «Είναι μέλος της ΝΔ ο αστυνομικός που κακοποιούσε και εξέδιδε την 18χρονη στην Ηλιούπολη;»

Συγκεκριμένα ο κ. Σπίρτζης αναφέρει: «Θέτουμε δημόσια στην κυβέρνηση της ΝΔ δύο πολύ σαφή ερωτήματα σε σχέση με τον αστυνομικό, ο οποίος κακοποιούσε και εξέδιδε την 18χρονη κοπέλα στην Ηλιούπολη.

1) Πότε ο συγκεκριμένος αστυνομικός, του οποίου το όνομα και τη φωτογραφία περιμένουμε ακόμη να δοθεί στη δημοσιότητα για να αναγνωριστεί και από άλλα θύματα σωματεμπορίας, τέθηκε σε αργία; Έγινε αίτημα από την ΕΛΑΣ στον αρμόδιο εισαγγελέα να δοθεί το όνομα και η φωτογραφία του στη δημοσιότητα και πότε; Υπάρχει, φύλλο πορείας που μετακινεί τον εν λόγω αστυνομικό σε άλλη υπηρεσία με ημερομηνία 26 Μαρτίου 2021!

2) Αληθεύουν οι πληροφορίες ότι ο αστυνομικός είναι μέλος της Νέας Δημοκρατίας; Οι ερωτήσεις είναι απολύτως σαφείς και περιμένουμε άμεσα εξίσου σαφείς απαντήσεις. Η όποια προσπάθεια συγκάλυψης αυτής της φρικτής υπόθεσης θα πέσει στο κενό».

«Το επιτελικό κράτος Μητσοτάκη, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, η φυσική ηγεσία της ΕΛΑΣ και η ΝΔ οφείλουν να πάρουν άμεσα θέση», καταλήγει ο κ. Σπίρτζης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

dimarxe.gr