Αυξημένος θα είναι και σήμερα ο κίνδυνος εκδήλωσης δασικών πυρκαγιών σε συγκεκριμένες περιοχές της χώρας, σύμφωνα με το meteo.gr του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr οι ενισχυμένοι βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο (εντάσεις 6-7 μποφόρ) και οι σχετικά υψηλές θερμοκρασίες που θα επικρατήσουν τη Δευτέρα 12 Ιουλίου, θα διατηρήσουν σε υψηλά επίπεδα τον κίνδυνο εκδήλωσης και εξάπλωσης δασικών πυρκαγιών. Στο χάρτη που ακολουθεί παρουσιάζεται ο βαθμός επικινδυνότητας εκδήλωσης και εξάπλωσης δασικών πυρκαγιών με βάση τον Καναδικό πυρομετεωρολογικό δείκτη.

Επισημαίνεται ότι:

  • Πολύ υψηλός υπολογίζεται ο κίνδυνος εκδήλωσης και εξάπλωσης δασικών πυρκαγιών σε Ανατολική Αττική, Κεντρική και Νότια Εύβοια, Δυτικές Κυκλάδες, Κρήτη, Χίο, και Μυτιλήνη.
  • Ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να δοθεί στην Ανατολική Αττική, στην Κεντρική Εύβοια, στη Νότια Κρήτη, στη Χίο και Μυτιλήνη όπου η υγρασία της νεκρής καύσιμης ύλης εκτιμάται ότι βρίσκεται σε κρίσιμα χαμηλά επίπεδα.
Προηγούμενο άρθροΣαρηγιάννης – Καπραβέλος: Μονόδρομος ο καθολικός εμβολιασμός για την κάμψη της πανδημίας
Επόμενο άρθροΚρήτη: Πάνω από 1.000 εμβολιασμοί από τις κινητές εμβολιαστικές μονάδες