17.3 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Θεοδωρίδου: «Καμπανάκι» για τη μετάλλαξη Δέλτα – Το προφίλ του ανεμβολίαστου

Ξεκινώντας την καθιερωμένη ενημέρωση των συντακτών Υγείας η κ. Θεοδωρίδου, εξέφρασε τα συγχαρητήριά της στα παιδιά που πέτυχαν στις πανελλαδικές εξετάσεις.

Απαραίτητο εφόδιο για αυτά τα παιδιά θα είναι ο εμβολιασμός τους προκειμένου να χαρούν τη φοιτητική τους ζωή, ανέφερε.

Η μετάλλαξη Δέλτα έχει μετατοπίσει το ενδιαφέρον για τον εμβολιασμό στις νεαρές ηλικίες.

Όπως είπε ο κίνδυνος νόσησης για αυτές τις ηλικίες είναι μικρός αλλά υπαρκτός. Ωστόσο το κύριο χαρακτηριστικό αυτών των ηλικιών είναι η διασπορά στο περιβάλλον που κινούνται. Ανέφερε τα συμπεράσματα μίας επιστημονικής μελέτης η οποία υποστηρίζει ότι οι ανεμβολίαστοι λειτουργούν ως εργαστήριο παραγωγής νέων μεταλλάξεων.

Ο εμβολιασμός φρενάρει και αναστέλλει τη δημιουργία νέων μεταλλάξεων.

Στην μετάλλαξη Δέλτα χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή για τους εμβολιασμένους με την μία δόση. «Η μετάλλαξη Δέλτα έχει μετακυλήσει το ενδιαφέρον στις νεότερες ηλικίες, είναι επικίνδυνη για τους ανεμβολίαστους οι οποίοι είναι κάποιες χιλιάδες συμπολιτών μας, ενώ χρειάζεται μεγάλη προσοχή στους εμβολιασμένους με μόνο μία δόση εμβολίου» σημείωσε και κάλεσε τους πολίτες να μην καθυστερήσουν τη δεύτερη δόση του εμβολίου.

Το προφίλ των ανεμβολίαστων

Όσοι υποφέρουν από χρόνια νοσήματα. Ο τύπος των εμβολίων που χρησιμοποιούνται μπορούν να χορηγηθούν σε όλες τις περιπτώσεις ανεξαρτήτου νοσήματος.

Πολλοί δεν εμβολιάζονται γιατί περιμένουν το φάρμακο. Δυστυχώς δεν έχει υπάρξει αποτελεσματικό φάρμακο.

Λανθασμένες αντιλήψεις. Είναι πολλές αλλά η κ. Θεοδωρίδου επέμεινε στους φόβους που εκφράζουν κυρίως νέοι ότι ο εμβολιασμός μπορεί να επιδράσει στη διαδικασία αναπαραγωγής, υπογραμμίζοντας ότι ο εμβολιασμός δεν επιδρά στη γονιμότητα, στον θηλασμό κλπ

Ο φόβος των παρενεργειών. Πολλοί διστάζουν ακόμα κι αν η περίπτωση των παρενεργειών είναι πολύ σπάνια.

Οι εμβολιασμένοι νοσούν. Ωστόσο δεν νοσούν σοβαρά και σύμφωνα με τα στοιχεία, η συντριπτική πλειοψηφία που καταλήγει είναι ανεμβολίαστοι.

Αυτοί που πιστεύουν ότι μπορεί να προστατευθούν από τον εμβολιασμό των άλλων. Ωστόσο κάτι τέτοιο δεν βοηθάει ούτε στη γενική ανοσία, ούτε στην ατομική προστασία

Στο τέλος η κ. Θεοδωρίδου ανέφερε, πως φαίνεται  οι νεαρές ηλικίες σε αυτήν τη φάση καλούνται να προστατεύσουν και τους ευάλωτους και τους ανεμβολίαστους.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

dimarxe.gr