14.7 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

ΣΥΡΙΖΑ: Τροποποιήθηκε το ελληνικό Σχέδιο Ανάκαμψης μετά από τις ενστάσεις της ΕΕ;

«Δεν ρωτήσαμε τον κ. Σκυλακάκη εάν το κλίμα με την Κομισιόν για το Ταμείο Ανάκαμψης είναι τσάι και συμπάθεια, αλλά τον κ. Μητσοτάκη εάν ευσταθούν οι αποκαλύψεις του EurΑctiv» είναι η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ στη δήλωση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών ότι την ερχόμενη Τρίτη στο Ecofin θα λάβει την τελική έγκριση της ΕΕ το ελληνικό Σχέδιο Ανάκαμψης.

Κίνδυνος να πάνε τα χρήματα σε εκλεκτούς της κυβέρνησης

Ο ΣΥΡΙΖΑ επιμένει ότι «η κυβέρνηση αναγκάστηκε να δεχθεί τροποποιήσεις μετά από ενστάσεις κρατών μελών» και επικαλείται το ρεπορτάζ του EurActiv σύμφωνα με το οποίο οι ενστάσεις αφορούν στο ότι το ελληνικό Σχέδιο έτσι όπως είχε διαμορφωθεί έδινε πρόσβαση στους πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης σε συγκεκριμένο γκρουπ εταιρειών αποκλείοντας άλλες.

Επιπρόσθετα ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει ότι η ελληνική πρόταση «αποκλείει το σύνολο της κοινωνίας και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων», «δίνει χρήματα μόνο σε μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους που έχουν ούτως ή άλλως πρόσβαση σε τραπεζικό δανεισμό» και «δεν διασφαλίζει διαφάνεια στον τρόπο χρηματοδότησης, αφού τα χαμηλότοκα δάνεια θα δίνονται με τα αποκλειστικά κριτήρια των τραπεζών, και διαβλέπουν κίνδυνο τα χρήματα να πάνε σε «εκλεκτούς» της κυβέρνησης».

«Περιμένουμε απαντήσεις επί της ουσίας: Επιβεβαιώνει ή διαψεύδει το ρεπορτάζ;», υπογραμμίζει ο ΣΥΡΙΖΑ στην απάντησή του στον κ. Σκυλακάκη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

dimarxe.gr