21.7 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Γεωργιάδης: Γενική καραντίνα δεν θα υπάρξει ξανά – Οι εμβολιασμένοι δεν κινδυνεύουν να βρεθούν στις ΜΕΘ

Την βούληση της κυβέρνησης να μην προχωρήσει στην επιβολή οριζόντιων μέτρων όπως το γενικό lockdown, επανέλαβε ο Άδωνις Γεωργιάδης τονίζοντας ότι δεν πρέπει να περιοριστούν οι εμβολιασμένοι.

Ξεκαθάρισε παράλληλα, ότι προς το παρόν δεν προβλέπονται νέα μέτρα οικονομικής στήριξης των επιχειρήσεων.

Ειδικότερα ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, μιλώντας στον ΑΝΤ1, ανέφερε, ότι έχουμε μεν αύξηση στα κρούσματα, όμως «από την άλλη, δεν βλέπουμε να υπάρχει ανάλογη πίεση στο σύστημα υγείας.  Πρέπει να διαχειριστούμε την αυξημένη μεταδοτικότητα της μετάλλαξης Δέλτα με ψυχραιμία. Ξεκινάμε με τα μέτρα που έχουμε ήδη ανακοινώσει και παρακολουθούμε το φαινόμενο».

Σε ό,τι αφορά τις αναφορές για επικείμενα μέτρα, οι οποίες όμως δεν επαληθεύθηκαν, όπως φάνηκε και από τις ανακοινώσεις του Νίκου Χαρδαλιά, πχ. για τους πελάτες που θα επιτρέπεται να βρίσκονται σε εσωτερικούς χώρους καταστημάτων εστίασης, ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων είπε ότι «αν κάθε μέρα αλλάζουμε τα μέτρα, στο τέλος θα μπερδευτούμε και οι ίδιοι».

Γενική καραντίνα δεν θα υπάρξει ξανά

Ο κ. Γεωργιάδης, ξεκαθάρισε παράλληλα, ότι «γενική καραντίνα δεν πρόκειται να υπάρξει ξανά, διότι οι πλήρως εμβολιασμένοι δεν κινδυνεύουν να βρεθούν στις ΜΕΘ. Είναι πάνω από το 50% του πληθυσμού. Αυτούς δεν μπορούμε να τους περιορίσουμε. έχουν κάνει την υποχρέωση τους, έχουν εμβολιαστεί και κανένας δεν έχει δικαίωμα να τους περιορίσει, να τους πει “κάτσε σπίτι σου”».

 «Αυτός που δεν έχει εμβολιαστεί και είναι σε μεγαλύτερη ηλικία που κινδυνεύει περισσότερο, πρέπει να ξέρει ότι πρέπει να αποφεύγει τις συναντήσεις με όσους κινούνται, διότι κινδυνεύουν να κολλήσουν και να πάνε στα νοσοκομεία και στις ΜΕΘ και κινδυνεύουν σοβαρά», είπε ο . Γεωργιάδης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

dimarxe.gr