22.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
No menu items!

Γεννηματά: Το ΚΙΝΑΛ μπαίνει μπροστά με εκστρατεία υπέρ του εμβολιασμού

Να πρωτοστατήσουν στην καμπάνια του ΚΙΝΑΛ υπέρ του εμβολιασμού κάλεσε τα στελέχη του κόμματος η Φώφη Γεννηματά από τη Θεσσαλονίκη.

Κατά τον χαιρετισμό της στα εγκαίνια των νέων γραφείων της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΚΙΝΑΛ σε Α και Β Θεσσαλονίκης, η κα Γεννηματά άσκησε κριτική στον Κυριάκο Μητσοτάκη για τα χαμηλά επίπεδα του εμβολιασμού καθώς και για το γεγονός ότι αρχικά παρέπεμπε την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού για συγκεκριμένες επαγγελματικές κατηγορίες τον Σεπτέμβριο.

«Φωνάζαμε εδώ και πάρα πολλούς μήνες ότι χρειάζεται ενημέρωση, το θέμα είναι να χτίσεις σχέση εμπιστοσύνης και να πείσεις τους πολίτες όχι να τους εξαναγκάσεις. Αυτό είναι το μεγάλο ζήτημα, εδώ έχει αποτύχει η κυβέρνηση όλο αυτό το διάστημα» υπογράμμισε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ.

«Αισιοδοξώ ότι την επόμενη εβδομάδα θα είμαστε έτοιμοι και για τα social media αλλά και με μπροσούρα που θα μπορέσουμε να μοιράσουμε και στους νέους ανθρώπους σε καφετέριες και μπαρ αλλά και σε μαγαζιά τα κεντρικά σημεία των πόλεων. Θέλω να σας παρακαλέσω να είστε σε ετοιμότητα και να πρωτοστατήσετε σε αυτή την προσπάθεια» επεσήμανε η κα Γεννηματά.

Αναλυτικά η ομιλία της Φώφης Γεννηματά έχει ως εξής:

«Καλορίζικα τα γραφεία μας, είμαι σίγουρη ότι μεταφέρουμε όλη τη θετική ενέργεια από τα παλιά μας γραφεία, την αισιοδοξία, το στίγμα που αφήσαμε σε αυτή τη χώρα ως ΠΑΣΟΚ και Δημοκρατική Παράταξη και πιάνουμε την σκυτάλη ως Κίνημα Αλλαγής . Διπλασιάσαμε τα ποσοστά μας και είμαι σίγουρη ότι μπορούμε να το πετύχουμε ξανά.

»Εύχομαι σε αυτά τα γραφεία να γνωρίσουμε καλύτερες μέρες που μπορούμε να προσφέρουμε στη χώρα γιατί χρειάζεται η νέα αλλαγή και η προοδευτική δημοκρατική παράταξη, η συνέχεια του ΠΑΣΟΚ το Κίνημα Αλλαγής είναι το μοναδικό ανάχωμα στις συντηρητικές πολιτικές του κ. Μητσοτάκη.

»Είμαστε οι μόνοι που έχουμε ένα διαφορετικό αφήγημα το Πράσινο κοινωνικό συμβόλαιο και με αυτό μπορούμε να φέρουμε ξανά ελπίδα και προοπτική για κοινωνική δικαιοσύνη, για πρόοδο και για ευημερία.

»Θέλω δε να επισημάνω ότι είμαστε οι πρώτοι που έχουμε τοποθετηθεί τόσο ανοιχτά υπέρ του εμβολιασμού. Ξεκινάμε καμπάνια ως Κίνημα Αλλαγής, αισιοδοξώ ότι την επόμενη εβδομάδα θα είμαστε έτοιμοι και για τα social media αλλά και με μπροσούρα που θα μπορέσουμε να μοιράσουμε και στους νέους ανθρώπους σε καφετέριες και μπαρ αλλά και σε μαγαζιά τα κεντρικά σημεία των πόλεων. Θέλω να σας παρακαλέσω να είστε σε ετοιμότητα και να πρωτοστατήσετε σε αυτή την προσπάθεια.

»Φωνάζαμε εδώ και πάρα πολλούς μήνες ότι χρειάζεται ενημέρωση, το θέμα είναι να χτίσεις σχέση εμπιστοσύνης και να πείσεις τους πολίτες όχι να τους εξαναγκάσεις. Αυτό είναι το μεγάλο ζήτημα, εδώ έχει αποτύχει η κυβέρνηση όλο αυτό το διάστημα.

»Λέγαμε ότι ήμαστε πίσω στους εμβολιασμούς και αυτό θα μας στοιχίσει.  Καλλιέργησαν με την προπαγάνδα το εφησυχασμό που τον πληρώνουμε. Και βεβαίως λέγαμε εδώ και παρά πολλούς μήνες ότι αν η Επιτροπή Βιοηθικής πει ότι μπορούν να είναι υποχρεωτικοί οι εμβολιασμοί σε κάποιες ομάδες εργαζομένων, θα πρέπει οπωσδήποτε αυτό να υλοποιηθεί.

»Και όταν εγώ τα έλεγα αυτά δημοσίως, ο κ. Μητσοτάκης απαντούσε ότι θα ασχοληθεί από Σεπτέμβριο. Δυστυχώς, η πανδημία είναι εδώ, εξαιρετικά απειλητική. Ο Σεπτέμβριος είναι αργά, τώρα πρέπει να αυξηθούν οι εμβολιασμοί. Λέγαμε ότι χρειάζεται σχέδιο, αλλά τι σχέδιο να αναζητήσεις στον Ιούλιο. Αυτό που χρειάζεται είναι επειγόντως να αυξηθεί ο ρυθμός των εμβολιασμών. Αυτό είναι το μεγάλο πρόβλημα.

»Και γι’ αυτό εμείς μπαίνουμε μπροστά, πιστεύουμε ότι χρειάζεται συνεννόηση όλων των πολιτικών δυνάμεων, για να ξανακερδηθεί η εμπιστοσύνη των πολιτών. Διότι πριν από ενάμισι χρόνο, όλοι οι έλληνες μαζί δώσαμε τη μάχη απέναντι στην πανδημία και ήμασταν υπόδειγμα στην ΕΕ.

»Και από την ώρα που η κυβέρνηση αποφάσισε να χειριστεί μόνο επικοινωνιακά το θέμα, με την προπαγάνδα, φτάσαμε να είμαστε κόκκινη χώρα, όσοι γυρνούσαν από την Ελλάδα στην υπόλοιπη Ευρώπη έμπαιναν δέκα μέρες καραντίνα και αυτό δεν συζητήθηκε ποτέ στην Ελλάδα.

»Μας διαφήμιζαν ότι ανοίξαμε και περιμένουμε τον τουρισμό, ενώ ήμασταν κόκκινη χώρα ακόμα. Και έμπαιναν όλοι όσοι επέστρεφαν σε καραντίνα. Η ίδια χρειάστηκε να ταξιδέψω στο εξωτερικό για να το συνειδητοποιήσω αυτό. Έχει λοιπόν μεγάλη σημασία η ειλικρίνεια και η εμπιστοσύνη, να ξέρουμε που βρισκόμαστε, για να μπορέσουμε να πείσουμε τους πολίτες και γι αυτό το Κίνημα Αλλαγής μπαίνει μπροστά».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

dimarxe.gr