19.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Άλιμος: Πληθαίνουν τα κρούσματα μετά τα πάρτι στην Παραλιακή – Τι καταγγέλλουν θαμώνες και συγγενείς τους

«Το πώς κόλλησα; Πήγα σ’ ένα μαγαζί στην παραλιακή με τους φίλους μου».

Κάπως έτσι ξεκινούν όλες οι ιστορίες των τουλάχιστον 100 νέων που κόλλησαν κοροναϊό μετά τα αλλεπάλληλα ξέφρενα πάρτι σε πασίγνωστο beach bar του Αλίμου.

«Γινόταν πανικός όπως γνωρίζετε. Κανένα μέτρο προστασίας. Πήγα και Σάββατο και Κυριακή. Και το προηγούμενο. Γενικά βγαίνω συνέχεια», λέει θαμώνας του πάρτι.

Η Κυριακή ωστόσο ήταν η ημέρα που τόσο ο Έντουαρντ όσο και ο αδερφός του νόσησαν από κοροναϊό. Όπως παραδέχεται στο LIVE NEWS, έκανε self-test κατά τύχη την περασμένη Τρίτη καθώς δεν είχε το παραμικρό σύμπτωμα.

«Το έκανα κι εγώ. Βγαίνω θετικός. Για πλάκα το έκανα. Έτσι. Σκέφτηκα ότι αν δεν είχα κάνει το τεστ θα έβγαινα κανονικά και σήμερα και χτες».

Ο ίδιος παραμένει σε κατ’ οίκον περιορισμό και παραδέχεται πως τόσο ο ίδιος όσο και τα άτομα της ηλικίας του, δεν προσέχουν όσο θα έπρεπε.

«Η ουσία είναι να μην κολλήσουμε τους δικούς μας, τους γονείς, τους παππούδες μας. Τα άτομα μεγαλύτερης ηλικίας».

«Κόλλησε η κόρη μου κοροναϊό»

Δυσκολότερα και με σοβαρότερα συμπτώματα περνάει τον κοροναϊό μια 17χρονη κοπέλα που διασκέδαζε στο συγκεκριμένο beach bar, μια ημέρα πριν το περιβόητο πάρτι σχολείων.

«Όταν ξυπνάει το παιδί σου το πρωί και σου λέει ότι: ‘Νομίζω ότι έχω δύσπνοια’, και μετά από μερικές ώρες σου λέει ότι: ‘Ακούω τα πνευμόνια μου όταν αναπνέω’ δεν είναι ό,τι καλύτερο… Τώρα πλησιάζει στο τέλος η καραντίνα της, αλλά γενικά δεν το πέρασε πάρα πολύ εύκολα», λέει η μητέρα της 17χρονης.

Όπως εξηγεί η μητέρα της στο LIVE NEWS, τα παιδιά σε αυτές τις ηλικίες είναι αδύνατον να κλειστούν στο σπίτι και εκεί υπεισέρχεται η ευθύνη του εκάστοτε μαγαζιού.

«Δεν μπορώ να ακούω τρέλες ότι δεν μπορούμε να ξέρουμε ποιος μπαίνει και ποιος βγαίνει. Γιατί όταν εσύ κόβεις 2.000 εισιτήρια σαφώς και ξέρεις ποιος μπαίνει και ποιος βγαίνει και πόσους έχεις βάλει μέσα στο μαγαζί σου και αυτό είναι δική σου ευθύνη, δεν είναι του πελάτη που θα έρθει, δεν είναι του δήμαρχου, δεν είναι του υπουργού, δεν είναι κανενός. Είναι δική σου ευθύνη».

Από την πλευρά της, η επιχείρηση μιλώντας στο LIVE NEWS ανακοινώνει πως μετά τα γεγονότα ακύρωσε όλα τα πάρτι μέχρι το τέλος του μήνα.

«Προέκυψε η απόφαση να ακυρωθούν όλα τα πάρτι μέχρι τέλος Ιουλίου. Είναι απόφαση της επιχείρησης για την υγεία των πελατών και του προσωπικού», λέει ο Ηλίας Μπαμπάτσικος, υπεύθυνος beach bar Αλίμου.

Τα μπαρ, τα νυχτερινά κέντρα και οι χώροι εστίασης από σήμερα λειτουργούν μόνο με καθήμενους, ενώ εξετάζεται το ενδεχόμενο οι κλειστοί χώροι να λειτουργούν αποκλειστικά με εμβολιασμένους.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

dimarxe.gr